Wethouder Schuurbiers toont het speciale kombord in Woensdrecht.
Wethouder Schuurbiers toont het speciale kombord in Woensdrecht. Foto: Dennis van Loenhout

Kombord begroet Vuelta-renners

Algemeen

WOENSDRECHT – Vamos Woensdrecht! Met die boodschap verwelkomt wielergemeente Woensdrecht de renners van de Vuelta, die op 21 augustus door Woensdrecht, Hoogerheide en Huijbergen dendert.

Op 21 augustus barst het echte wielerfeest los in de gemeente Woensdrecht. Tijdens de derde etappe, die start in Breda en daar na 193 kilometer ook weer finisht, komen de renners door Woensdrecht, Hoogerheide en Huijbergen. Bij Non Plus Ultra komen ze voor het eerst de gemeente binnen, en dat verdient een speciale begroeting via een speciaal bord, zo dacht de gemeente. “De grote rondes geven ritme aan het wielerseizoen”, zegt Schuurbiers, “na de Giro komt de Tour en na de Tour komt de Vuelta. Die rondes zijn al lang niet meer voorbehouden aan de landen die ze hun naam hebben gegeven. Met de Vuelta Holanda is de Vuelta drie dagen van ons. Daar zijn we trots op, en dat gaan we laten zien op 21 augustus!”

Kleurwedstrijd

Op dit moment loopt er een mooie kleurwedstrijd: kinderen tot 15 jaar die hun Vuelta-kleurplaat mooi inkleuren krijgen een speciale Vuelta-bidon. Kleurplaten kunnen worden afgehaald bij Primera Niels van Elzakker of op het gemeentehuis, en worden gedownload op de websites van de gemeente Woensdrecht en de stichting Vrienden van de Koers.