Afbeelding

Huijbergse braderie eerste in anderhalf jaar

Algemeen

HUIJBERGEN – Op 20, 21 en 22 augustus is het ouderwets gezellig in het dorpshart van Huijbergen. De braderie en kermis die dan plaatsvinden zijn de eerste in de gemeente Woensdrecht sinds het uitbreken van de coronacrisis. Huijbergen heeft er zin in.

Kermis

Maar liefst 9 attracties vormen samen de kermis die tussen vrijdag 20 en zondag 22 augustus op het kerkplein van Huijbergen te vinden is. Op vrijdag tussen 15.00 uur en 22.00 uur, op zaterdag tussen 13.00 uur en 22.00 uur en op zondag tussen 11.00 uur en 20.00 uur kan er genoten worden van de draaimolen, de autoscooters, de kinderzweefmolen en de schiettent, desgewenst met een suikerspin in de hand. 

Braderie

De braderie vindt op zondag plaats. Tussen 10.00 uur en 17.00 staan er maximaal 100 kramen in de dorpskern, met een mix van nieuwe spullen en rommelmarktkramen. Voor de Huijbergse jeugd is er op zondag 22 augustus een vrijmarkt waarop ze hun spulletjes kunnen voorkopen en een zakcentje kunnen verdienen. 

Leden van het Huijbergse buurtpreventieteam lopen rond om te zorgen dat bezoekers voldoende afstand houden zodat de braderie voor iedereen veilig blijft. 

“Sinds de Putse kermis en jaarmarkt in oktober 2019 zijn er in de gemeente geen kermissen of braderieën meer geweest”, zegt Wil de Jong namens de organisatie van de Huijbergse braderie en kermis, “wij zijn blij dat we de eerste zijn die weer een mooie braderie en kermis kunnen organiseren.”

Wielrennen

Ook de raadsrace en het Woensdrechtse wielerkampioenschap zijn terug van weggeweest. De zes politieke partijen van de gemeente Woensdrecht sturen elk een ploeg van vijf wielrenners naar Huijbergen om - vooruitlopend op de gemeenteraadsverkiezingen - uit te maken welke partij de sterkste is. Wethouder Jeffrey van Agtmaal kan zelf niet meerijden, maar voorspelt alvast de winnaar: “Die heet sowieso Lars. Als Lars Akkermans van AKT niet wint, dan wordt het mijn collega Lars van der Beek van ABZ.” Na de raadsrace, die om 18.30 uur start, gaan wielrenners met en zonder licentie uit de hele regio om 19.00 uur de strijd met elkaar aan om het Woensdrechts kampioenschap, een wedstrijd over 40 kilometer, die bovendien de opening vormt van de Woensdrechtse Wielerzomer.

Afbeelding
Afbeelding