De nieuwe tent is dit jaar paars in plaats van roze.
De nieuwe tent is dit jaar paars in plaats van roze. Foto: Jolanda Hugens Kommers

Het Brabantse Wal Festival

Algemeen

HOOGERHEIDE - De voorbereidingen voor het Brabantse Wal Festival (BWF) zijn in volle gang. Met een opvallende paarse tent dit jaar langs de Scheldeweg kondigt Hoogerheide een feest aan dat groter en levendiger belooft te worden dan ooit tevoren.

Line-up

Van 20 tot 28 april transformeert Hoogerheide in een bruisend festivalhart waar muziekliefhebbers uit alle windstreken samenkomen. Niels van Elzakker, voorzitter van het BWF, is zichtbaar trots: “Elk jaar groeit het festival. We hebben een line-up van 45 artiesten klaarstaan, verdeeld over vier dagen van ongeëvenaard plezier.”

De festiviteiten beginnen op zaterdag 20 april met een megaparty die al in de middag start. Deze middag en avond bieden een podium aan een keur aan artiesten en dj’s, waaronder La Fuente als de headliner van de avond. “Het wordt lastig om iedereen bij naam te noemen, maar reken maar op een spectaculaire dag en avond”, belooft Van Elzakker.

Verrassing

De populariteit van het festival is ook te zien op de zondag, die traditioneel veel gezinnen aantrekt. “Het is geweldig om te zien hoe generaties samen genieten van de muziek”, zegt Van Elzakker. “En vergeet niet, we hebben een verrassing voor de zondagmiddag die ik echt nog geheim moet houden!” Deze middag wordt vastgelegd door Zuidwest TV.

Oranje

Koningsavond op vrijdag zet de toon met een Hollandse avond waarbij bezoekers worden aangemoedigd om in het oranje te komen. Artiesten als Marco Schuitmaker en Mart Hoogkamer zorgen samen met Belle Perez voor een onvergetelijk feest.

Kinderen

De kinderen staan centraal op zaterdag 27 april met gratis activiteiten vanaf 12:00 uur. “Een ontmoeting met Samson en Marie, Kidspop en diverse speelactiviteiten maken dit tot een fantastische middag voor de jongsten”,  voegt Van Elzakker toe. De avond wordt afgesloten met een gratis poprockconcert.

Wielerklassieker

Het festival sluit af met een knal op zondag 28 april met The Highlandgames en de wielerklassieker ‘Fokker Slag om Woensdrecht’. Voor meer informatie over het festival, ticketverkoop en het volledige programma, bezoek brabantsewalfestival.nl

Het aftellen is begonnen!