Afbeelding

Eten bij: Restaurant Jagersrust

Algemeen

Aan de rand van Ossendrecht, naast de rotonde waar iedereen in de gemeente Woensdrecht weleens langs rijdt, ligt het welbekende Restaurant Jagersrust. Een plek waar je heerlijk kunt eten en een populair rustpunt voor fietsers en wandelaars. Vandaag ben ik een keertje 's middags op locatie in plaats van 's avonds. Ik ga namelijk niet dineren, maar genieten van een high tea!

Mijn zus en ik betreden het restaurant en we worden warm verwelkomd door het personeel. Onze jassen worden aangenomen en ons plekje wordt aangewezen. Binnen no-time staat er een pot warm water op tafel en kunnen we genieten van het ruime assortiment aan smaakjes thee. Ook staat er een karaf met water op tafel en wordt er verteld dat koffie ook inbegrepen zit. Ik houd het zelf op thee, maar ik kan begrijpen dat dit een fijn alternatief is wanneer je wel een high tea wil ervaren, maar niet zo van thee houdt. Pluspunten!

Wanneer de eerste gang wordt geserveerd, word ik opeens intens gelukkig. Wat veel en wat ziet het er lekker uit! Ook de presentatie had niet beter gekund. De mensen naast onze tafel zien mijn geluk en zeggen: "Zo, jullie boffen!" En gelijk hebben ze. We mogen genieten van onder andere een mini poké bowl met gemarineerde zalm, een broodje kipkerriesalade, een tomatensoepje, een wrap met geitenkaas, inktvisringen.. eigenlijk te veel om op te noemen. Ieder hapje is merkbaar zorgvuldig bereid en oprecht érg lekker.

Op naar gang twee! Zoet staat op het menu en we worden verrast met een etagère vol zoete hapjes. De Engelse scone kon hier natuurlijk niet op ontbreken en smaakte precies zoals een scone hoort te smaken. De mousse van Bastogne is echter mijn absolute favoriet, want ik ben meer dan dól op deze smaak. Maar ook alle andere zoetigheden gingen er heel goed in.

Wil je een goede high tea ervaren, dan moet je echt bij Restaurant Jagersrust zijn. Het is immers bijna Pasen, dus da's een goed excuus om te gaan, toch?

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding