De hele familie én de burgemeester kwamen op bezoek bij het briljanten echtpaar.
De hele familie én de burgemeester kwamen op bezoek bij het briljanten echtpaar.

Briljanten echtpaar Van der Poel - Kloeck gaat 'makkelijk voor de 70'

Algemeen

OSSENDRECHT – Op donderdag 21 maart bracht burgemeester Adriaansen een bezoek aan zorgcentrum Mariahove in Ossendrecht. Hij kwam voor het echtpaar Van der Poel – Kloeck, dat maar liefst 65 jaar getrouwd was: "We gaan voor de 70, dat halen we makkelijk."

Hoewel ze allebei 87 jaar oud zijn, voelen Gérard en Dina van der Poel – Kloeck zich nog niet oud. "Vanochtend werden we wakker en dachten we: '65 jaar? Dan ben je al oud!' We voelen het allebei niet zo. Het lijkt veel korter geleden!" zeggen ze. "Afgelopen zondag hebben we het goed gevierd met onze familie bij het Puts Meuleke. Gisteren was Dina nog jarig en nu hebben we wéér bezoek. We voelen ons wel feestelijk zo!"

Dina en Gérard trouwden in 1954, vier weken later dan ze eigenlijk wilden. "Vlak nadat we in ondertrouw gingen verongelukte mijn vader", zegt Dina, "ons huwelijk begon dus niet zo leuk." Ongeveer acht jaar eerder leerden de twee elkaar kennen, toen Gérard Dina op een haar na aanreed met een zelfgemaakt loopkarretje. "Toen riep ze dat ik een boerenpummel was en moest uitkijken wat ik deed", grinnikt Gérard. "Een week later was het Bevrijdingsbal in Café de Vrede en toen zag ik haar weer. Ik vond haar een heel mooi meisje, en ik zei tegen mijn maat dat ze de mijne zou worden. Hij zei dat ik haar nooit zou kunnen krijgen, maar hij had mooi ongelijk!"
Na een 'ijskoude' huwelijksdag trokken Gérard en Dina in bij Dina's moeder, om later een eigen woning aan de Molendreef te betrekken. Hun oudste dochter werd daar geboren, de andere twee kwamen ter wereld in de Kerkstraat. Gérard en Dina verhuisden later nog naar de Europastraat, waar ze tot anderhalf jaar geleden nog woonden. Toen moest Dina om gezondheidsredenen haar intrek nemen in Mariahove. "Gérard twijfelde of hij mee zou gaan", zegt ze, "maar ik heb hem toen gezegd dat we dit samen zijn begonnen en we dit ook samen zouden eindigen. Hij is meegegaan, en het bevalt ons hier erg goed." Gérard werkte jarenlang als opzichter openbare werken bij de Gemeente Bergen op Zoom, terwijl Dina gezinshulp was bij haar zieke schoonzus. Gérard werd vroeg afgekeurd, maar kon jarenlang zijn ei kwijt bij de Ossendrechtse fanfare, waar hij volgend jaar 75 jaar lid van is. Gérard en Dina hebben 6 klein- en 7 achterkleinkinderen.