De aanleg van het plein waar blauwe zones gepland zijn is in volle gang.
De aanleg van het plein waar blauwe zones gepland zijn is in volle gang.

Opiniepanel Halsteren-Lepelstraat is 'voorstander van blauwe zones'

Algemeen

HALSTEREN - Enkele weken geleden hebben een aantal lezers van onze krant zich aangemeld voor ons opiniepanel Halsteren-Lepelstraat.

We hebben nu een eerste vraagstuk voorgelegd: 'Er wordt overwogen om in de dorpskern van Halsteren blauwe zones in te gaan voeren. Wat vindt u daarvan?' Enkele mensen reageerden: "Er is genoeg parkeerruimte", "Alles laten zo" en "Het dorp het dorp laten." Meer dan 90% van de deelnemers van ons opiniepanel is voorstander van blauwe zones. Zo reageert iemand: "Het invoeren van blauwe zones (red. parkeerschijfzones) zou een adequate oplossing kunnen zijn voor de overlast die er, met name, op de Dorpsstraat is. Echter, dan moet er wel tegelijkertijd streng gehandhaafd worden. Weet uit eigen ervaring dat er af en toe hachelijke situaties ontstaan. Automobilisten die elkaar de loef proberen af te steken voor een parkeerplaats en daarbij totaal geen oog hebben voor overig verkeer (voornamelijk fietsers), daar wordt niet naar omgekeken. Als ze dan een plaatsje hebben bemachtigd wordt - zonder te kijken - het portier meteen open gesmeten! Levensgevaarlijk voor diezelfde fietsers. En er zijn parkeerplaatsen genoeg. Maar gemakzucht voert de boventoon." Een ander lid van het opiniepanel vult aan: "Gelet op de drukte in de Dorpsstraat en de parkeerproblematiek, zou ik het voor het centrum een goede zaak vinden. Er zou dan wel goed gekeken moeten worden rondom de ring van het centrum dat daar de parkeerdruk niet naar verlegd wordt." Weer een ander merkt op: "Rond het vernieuwde winkelhart lijkt het mij een goede ontwikkeling. Zodat het winkelend publiek niet te lang kan parkeren."

Tenslotte is de algemene reactie 'als het maar gratis blijft'.

Wilt u ook lid worden van het opiniepanel met echte kwesties uit Halsteren en Lepelstraat? Mail dan naar opinie@minervepers.nl.