Vertrekkend voorzitter Jac Smeijers (links) krijgt bloemen van zijn opvolger Gerard van den Bergh.
Vertrekkend voorzitter Jac Smeijers (links) krijgt bloemen van zijn opvolger Gerard van den Bergh.

Van Den Bergh nieuwe voorzitter Dorpsplatform

Algemeen

WOENSDRECHT – De openbare vergadering van het Woensdrechtse Dorpsplatform op dinsdag 19 maart was de laatste onder leiding van voorzitter Jac Smeijers. Hij wordt opgevolgd door Gerard van den Bergh, die vlak voor de afsluiting van de vergadering werd geïnstalleerd.

Met het afscheid van Jac Smeijers komt er een einde aan een tijdperk. Sinds 2010 is hij voorzitter van het Dorpsplatform Woensdrecht, en onder zijn leiding gebeurde er veel. Zijn opvolger Gerard van den Bergh somt het even op voor alle toehoorders: "Het Colonel Whitakerplein, het hondenlosloopveld, het uitkijkpunt op de Rijzendeweg, de verlichting in de Dorpsstraat en het tunneltje en de verzelfstandiging van de Dorpsraad tot stichting. Daar mag je trots op zijn."

Dicht bij de familie

En trots, dat is Smeijers ook wel. Hij verhuist met zijn echtgenote naar de regio Tilburg: "Daar hebben we allebei gewerkt en onze kinderen zijn er blijven wonen. We hebben een prachtig huis op de Brabantse Wal, waar we graag wonen, maar het wordt iets te groot. Door naar Tilburg te gaan zijn we dichter bij onze kinderen en kleinkinderen. We hebben voldoende familie in de Zuidwesthoek dus we zullen hier nog vaak komen. En ik vertrek met het goede gevoel dat het Dorpsplatform op de rails staat, en dat ik het in goede handen achterlaat."

Vertrouwen

Smeijers kijkt tevreden terug op zijn jaren bij Dorpsplatform Woensdrecht. "In het begin liep het moeizaam en was er wat wantrouwen. De laatste jaren is de opkomst bij openbare vergaderingen merkbaar groter en zien we dat de gemeente en inwoners vertrouwen in ons hebben. Dat is niet alleen aan mij te danken, maar ook aan een goede secretaris, Kees Gravemaker, die er alles aan doet om de inwoners van Woensdrecht te informeren en betrokken te houden. Dat werpt zijn vruchten af. Als ik kijk naar de mooie verlichting in de Dorpsstraat – waar we zelf een flink bedrag voor hebben uitgetrokken en het mooie Colonel Withakerplein, dan kan ik alleen maar tevreden zijn. Bij Gerard is het Dorpsplatform in goede handen."

Op dezelfde voet verder

Gerard van den Bergh is al sinds 2009 actief binnen het Dorpsplatform. "Ik heb meestal wel een mening", zegt hij over zichzelf, "en ik hou van duidelijke communicatie. Maar ik heb vooral vertrouwen in onze open, directe club. We werken goed samen met de gemeente, dus laten we vooral op deze voet verdergaan!"

Op de website van het Dorpsplatform, www.dpwoensdrecht.nl, staat onder andere nieuws uit en voor de kern Woensdrecht en de aankomende activiteiten.