Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Sanne en Roy van Wezel en Ashley Willemsen bewaren de rust in de permanence.
Sanne en Roy van Wezel en Ashley Willemsen bewaren de rust in de permanence.

In de permanence wordt de rust bewaard

HUIJBERGEN – De permanence is het kloppend hart van elke veldrit. MFC De Kloek is tijdens het NK Veldrijden het hart van alle actie. Ashley, Roy en Sanne zwaaien er de scepter en bewaren er de rust.

"De permanence is het administratieve hart van de wedstrijd. De renners melden zich hier aan, wij zorgen dat ze het juiste rugnummer krijgen, ze tonen er hun licentie en ondergaan indien nodig de dopingcontrole. De pers meldt zich hier voor hun toegangspas, en kan in de persruimte aan het werk." In één lange zin maakt Ashley Willemsen (27) duidelijk hoe cruciaal de permanence is. Aan haar zijde vindt ze er Roy (14) en Sanne (18) van Wezel. Samen bewaren ze de rust, en zorgen ze dat het NK Veldrijden op rolletjes verloopt.

Ashley is al 13 jaar vrijwilliger bij het Huijbergse Wielercomité. Van origine komt ze uit Etten-Leur, maar inmiddels woont ze in Ossendrecht. "Mijn vader is een collega van Jeroen van Wezel, de secretaris van het wielercomité. Zo ben ik hier begonnen, maar ik ben nooit meer weggegaan omdat ik het ontzettend mooi vind om deel uit te kunnen maken van zo'n wedstrijd", vertelt ze. Diezelfde Jeroen van Wezel is de vader van Roy en Sanne, dus de appel valt niet ver van de boom in huize Van Wezel. Of toch wel? Schoorvoetend geven Roy en Senna toe dat ze eigenlijk niet zo van de wielersport houden, in elk geval lang niet zoveel als hun vader. "Maar helpen in de permanence is wél heel leuk!", haast Roy zich te zeggen. Sanne zegt: "Je ziet alle grote renners van dichtbij en dat is leuk, ook al zijn ze soms ongeduldig."

Dat ongeduld is begrijpelijk, want in Huijbergen staat er doorgaans, zeker bij een NK, veel op het spel. "Soms verschijnen renners al úren voor de start", zegt Roy, "maar pas twee uur van tevoren kunnen wij de startnummers uitgeven, niet eerder. Dan moeten ze wachten, wij blijven toch wel rustig." Ashley straalt: "Ik ben trots op Roy!" Samen met Ashley zorgen Roy en Sanne dat de aanmeldlijsten kloppen, en dat de rugnummers klaarliggen en indien nodig na de wedstrijd ook weer ingenomen worden. "Maar bij het NK hebben we papieren rugnummers", zegt Sanne, "dat is chill, want dan hoeven we ze niet in te nemen." Naast haar werk in de permanence zet Ashley zich ook nog in om sponsors te vinden voor het NK Veldrijden. "Het heeft iets om met z'n allen zo'n groot evenement neer te zetten. Het enthousiasme hier in Huijbergen is groot, daardoor raak je vanzelf aangestoken. Dat merk ik ook bij bedrijven die we benaderen voor sponsoring, daar valt mijn enthousiasme vaak in goede aarde. Dat enthousiasme gaat vanzelf, dat hoort bij deze veldrit en bij deze organisatie." Die woorden maken Roy en Sanne dan weer trots, want ze weten dat hun vader de drijvende kracht is achter al dat enthousiasme.

Meer berichten