Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
René Verhaert zorgt ervoor dat alles op verkeersgebied goed komt.
René Verhaert zorgt ervoor dat alles op verkeersgebied goed komt.

Als René er staat, dan weet je dat het goedkomt

HUIJBERGEN – Het grootste deel van Huijbergen weet het al: als je René Verhaert ziet staan, dan komt het goed. René is Huijbergenaar in hart en nieren en verkeersregelaar met ziel en zaligheid. Die combinatie zet hij in voor het NK Veldrijden. Dat komt dus goed.

Het NK Veldrijden is een groot evenement, dat ook nog eens gratis toegankelijk is. Zeker als het weer meezit wordt het druk in Huijbergen. Een combinatie van factoren die kan leiden tot een verkeersnachtmerrie. Gelukkig is de organisatie voorbereid: daarom maakt René Verhaert (64) deel uit van de gelederen. René weet alles van verkeersstromen en omleidingen, is de rust zelve, nooit in paniek en boezemt heel Huijbergen vertrouwen in. Tijdens het EK van 2015 bewees hij al dat hij dat vertrouwen niet beschaamt.

Drie jaar geleden was René Verhaert één van de mensen die zich boog over een verstandig omleidingsplan rond het EK Veldrijden dat toen in Huijbergen werd verreden. Het plan dat toen gemaakt werd bewees zich als prima bruikbaar, en omdat het EK een nóg groter evenement wordt ziet René het komende NK met gezonde, Huijbergse nuchterheid tegemoet. "De omleiding voor het NK loopt over de Bredestraat", zegt hij, "de omleiding voor het EK is destijds uitgezet met verkeersdeskundigen en de politie. Wij hebben er toen voor kunnen zorgen dat het verkeer elkaar niet onnodig kruiste op de Schoeliebergseweg, waardoor we voor het NK alvast zeker weten dat alles soepel zal verlopen. En natuurlijk letten we erop dat het verkeer niet onnodig last heeft van het veldrijden. Vrijdagmiddag wordt er getraind, dan is het dorp kort afgesloten, en na de laatste wedstrijden proberen we zo snel mogelijk de wegen weer open te stellen. Na de finish beginnen we meteen met opruimen, dan is Huijbergen een paar uurtjes later weer perfect bereikbaar."

Tijdens het NK-weekend zijn er 8 verkeersregelaars actief, die staan opgesteld bij het kruisbeeld, op de Buurtweg, op de Bergsestraat en Weg naar Wouw, op de Hollandseweg en op de Bredestraat. Bang voor geïrriteerde verkeersdeelnemers is René niet. "Dat maken we eigenlijk nooit mee. Wij blijven altijd rustig, en leggen met plezier uit hoe je kunt rijden. Het raarste dat ik bij een veldrit ooit heb meegemaakt was dat een Huijbergenaar bij mijn hek stopte en vroeg wat er te doen was. Je zou denken dat heel Huijbergen onze veldrit wel kent, maar blijkbaar dus niet!"

Gelukkig kent bijna iedereen René Verhaert, weet iedereen dat hij verstand heeft van verkeer en weet dus ook iedereen dat hij erop kan vertrouwen dat de verkeerssituatie rondom het NK Veldrijden in goede handen is. Voor René wordt het een lang weekend: "Van de wedstrijden zal ik niet veel zien, maar ik denk dat Mathieu van der Poel sowieso wint. Maakt ook niet uit, ik ben tevreden als de dag goed verloopt. Dan mogen we als Huijbergen trots zijn, dat we samen zo'n evenement opzetten. Dat is nogal een prestatie hoor!"

Meer berichten