Afbeelding

Pittig draadjesvlees

Algemeen

Benodigdheden

800 gram runderlappen, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 4 cm gemberwortel,
3 afgestreken eetlepels sambal badjak, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 400 ml kokosmelk, 100 ml ketjap manis, zonnebloemolie,
zout en peper.

Bereidingswijze

Snij de runderlappen in dobbelsteentjes en bestrooi met zout en peper. Verhit wat olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend op een hoog vuur tot het rondom bruin is en haal het dan uit de pan. Snipper de ui en bak deze in dezelfde pan met eventueel wat extra olie zachtjes 5 minuten. Hak intussen de knoflook en gember fijn en bak ze even mee met de uien samen met de
sambal en kerrie. Voeg de tomatenpuree toe en bak die ook even mee, giet daarna de kokosmelk en de ketjap erbij. Als alles goed door elkaar geroerd is dan mag het vlees er weer bij.
Meng dit goed door elkaar en laat alles op een laag vuurtje 4 uur stoven met de deksel op de pan. Haal dan de deksel van de pan en laat alles nog een beetje indikken, al die tijd regelmatig roeren in de pan.
Heerlijk met rijst.

Eet smakelijk!

Diana Rens