Afbeelding

Tagliatelle zalm, spinazie, Boursinsaus

Algemeen

Benodigdheden

500 gram tagliatelle, 2 sjalotjes fijn gesnipperd, 2 teentjes knoflook
uitgeperst,150 gram Boursin knoflook met fijne kruiden, 250 ml kookroom,
4 handjes spinazie gewassen en grof gehakt, 200 gram cherrytomaatjes
gehalveerd, 500 gram zalm zonder huid in blokjes gesneden, scheutje olie,
zout en peper.

Bereidingswijze

Kook de tagliatelle beetgaar in een ruime pan en vang een kopje kookvocht op. Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olie en fruit de ui tot hij zacht en glazig is. Bestrooi de zalmblokjes met wat zout en peper en bak ze
ongeveer 2 minuutjes mee met de ui en voeg de knoflook bij. Voeg de Boursin en room toe en breng alles zachtjes aan de kook. Laat alles zachtjes pruttelen tot de zalm gaar is. Roer dan de tagliatelle, spinazie en de tomaatjes door de saus en warm het even door. Voeg indien nodig het kookvocht erbij om de saus wat smeuïger te maken.

Eet smakelijk!

Diana Rens