Diana Rens
Diana Rens

Gehaktbroodjes met eisalade

Algemeen

Benodigdheden: Eiersalade: 4 eieren, 2 eetl. mayonaise, 2 eetl. yoghurt,
½ theel. paprikapoeder, ½ theel. kerriepoeder, peper en zout, verse bieslook.
Gehaktbroodjes: 500 gram gehakt, 1 ei, 1 lente ui, 20 gram paneermeel,
1 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. mosterd, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel.
kerriepoeder, peper en zout, 50 gram gebakken uitjes.

Bereidingswijze: Eiersalade: Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard en laat ze schrikken onder koud water. Laat de eieren helemaal afkoelen en pel ze en halveer ze, doe het eigeel samen met de mayonaise en yoghurt in een bakje en prak dit tot een moesje, roer dan de kruiden erdoor en snij op het laatst het eiwit in kleine stukjes en roer dit door het mengsel.
Gehaktbroodjes: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de lente ui in
ringen en hak in stukjes,. Doe het gehakt met alle ingrediënten, behalve de
gebakken uitjes, in een kom en meng door elkaar. Verdeel het gehaktmengsel in vieren en druk elk deel plat. Leg op elk stuk plat gehakt ong. 2 eetlepels
eisalade, vouw de stukken gehakt dicht en zorg dat de bal goed afgesloten is. Leg de gebakken uitjes op een bord, rol de ballen gehakt erdoor en druk de
uitjes een beetje aan. Leg ze op een beklede bakplaat en bak ze bruin in ong. 30 minuten. Serveer met gebakken aardappelen, sperziebonen of salade.

Eet smakelijk!

Diana Rens