Afbeelding

Ovenschotel kip en champignonroomsaus

Algemeen

Benodigdheden: 4 kipfilets, 150 gram gerookt ontbijtspek, 1 sjalotje
fijngesnipperd, teentje knoflook uitgeperst, 400 gram champignons in plakjes, 100 ml droge witte wijn, 250 ml slagroom, 2 takjes tijm alleen de blaadjes,
2 takjes peterselie fijngehakt, geraspte Parmezaanse kaas, olie.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Verhit in een hapjespan wat olie, bestrooi de kipfilets met zout en peper en omwikkel ze met de ontbijtspek. Bak de kipfilets rondom bruin in de olie; niet per se helemaal gaar bakken want ze garen verder in de oven. Als de kipfilets bruin zijn leg ze dan alvast in een ingevette ovenschaal. Voeg indien nodig nog wat olie toe in het overgebleven braadvet en fruit de sjalot en de knoflook totdat de sjalot zacht is. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur verder tot de
champignons goudbruin zijn en het vocht verdampt is. Blus af met de witte wijn en laat dit inkoken, voeg de slagroom, tijm en peterselie toe en laat dit kort even meekoken totdat de saus iets ingedikt is. Verdeel de champignonsaus over de kipfilets en strooi de kaas eroverheen. Bak 20 tot 30 minuten in de oven tot dat de bovenkant goudbruin en de kip gaar is.
Heerlijk met gebakken aardappelen en salade.

Eet smakelijk!

Diana Rens

Afbeelding