Afbeelding

Camiflette met witlof

Algemeen

Benodigdheden

750 gram aardappelen vastkokend, 4 stronkjes witlof, 1 heel camembert kaasje, 200 gram spekblokjes, 200 ml crème fraîche, 2 grote uien, klontje boter, zout en peper, 1 handvol verse peterselie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de uien en snijd ze in halve ringen doe ze samen met de spekblokjes in een klontje boter zachtjes 10 minuten
fruiten. Boen intussen de aardappelen schoon en snij ze in plakken van een
½ cm en kook ze in water met zout beetgaar in hooguit 10 minuten.
Snij intussen de witlof in stukjes en de camembert met korst ook in stukjes en hak de verse peterselie fijn. Roer de crème fraiche, peterselie en flink wat peper door de uienpan tot de room gesmolten is. Schep dan alle witlof plus de helft van de kaas erdoor en giet de beetgare aardappelen af en schep ze er ook
doorheen, doe dit voorzichtig want er mag geen pruttige stamppot ontstaan. Kieper dan alles in een flinke ingevette ovenschaal en verdeel de resterende kaas eroverheen. Zet alles ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven tot alles
bubbelend heet is en de bovenkant mooi gegratineerd.

Eet smakelijk!

Diana Rens