Kermis Halsteren
Kermis Halsteren

Dorpsraad Halsteren

Algemeen

HALSTEREN – De ledenvergadering van de Halsterse Dorpsraad concludeerde dat veel dossiers soepel lopen en er op sommige vlakken geen nieuws te melden is. Wel werd er geopperd de nieuwe burgemeester snel uit te nodigen voor een bezoek, en werd er terug- en vooruitgekeken op de kermis.

De Halsterse kermis van het voorjaar van 2023 was een bijzondere. Op het laatste moment zette de rechter een streep door het plan om die te houden op landgoed De Beek. Dorpsraadvoorzitter Eugène van den Eijnden stelde zijn weiland, aan de overkant van De Beeklaan, beschikbaar zodat de kermis toch nog kon doorgaan, een tweede rechtszaak ten spijt.

Het weer zat niet mee, maar toch trok de kermis voldoende bezoekers, en bleef de geluidsoverlast waar met name vrijwilligers van het hertenkamp op De Beek bang voor waren, uit. De exploitant van de kermis heeft intussen laten weten een volgende kermis graag in het dorpshart te laten plaatsvinden. De Dorpsraad kan zich vinden in die wens, maar stelt dat zo’n kermis in het dorpshart wel “draagbaar” moet zijn. Daarover moet de komende tijd worden gesproken met gemeente en omwonenden.

Op 1 juli neemt de Bergse burgemeester Frank Petter afscheid, hij wordt vervangen door Margo Mulder, de huidige burgemeester van Goes. De Dorpsraad is van plan haar zo snel mogelijk na haar aantreden uit te nodigen, om haar wegwijs te maken in het reilen en zeilen van de Halsterse gemeenschap.

Afbeelding
Kermis Halsteren