Afbeelding

Dorpsraad: vinger aan de pols

Algemeen

HALSTEREN – De ledenvergadering van de Halterse Dorpsraad bracht op 3 november weinig nieuws, maar wel de vaststelling dat de Dorpsraad de vinger aan de pols heeft en houdt op belangrijke dossiers.

Verdeelstation

Over het verdeelstation in de Auvergnepolder, het fietspad door het Halsters Laag en rond de gewraakte biomassa- en asfaltcentrales was tijdens de ledenvergadering van de Dorpsraad weinig nieuws te melden. Toch ontstaat er discussie onder de leden, vooral rond het verdeelstation, het geluid dat daarvan te verwachten valt, en hoe je als Dorpsraad de belangen van inwoners kunt behartigen zonder keiharde eisen te stellen.

Helpen

De Dorpsraad is aanwezig geweest bij verkennende bijeenkomsten rond de sloop- en bouwplannen in de Halsterse kern, ook dat proces blijven de leden volgen. Een omwonende die aanklopt met zorgen over zijn huisvesting, nu hij zijn woning moet verlaten, wordt aangeraden om aan te kloppen als hij zelf de weg niet vindt. “We zijn geen meldpunt voor problemen”, zegt voorzitter Eugène van den Eijnden, “maar als burgers verdwalen in het systeem, dan helpen we ze de juiste weg te vinden.”

Melden

Ondertussen heeft de gemeente de trottoirs in de Burgemeester Elkhuizenlaan aangepakt. Eén van de leden uit zijn irritatie, omdat hij vindt dat juist de trottoirs in de zijstraten van de Burgemeester Elkhuizenlaan een opknapbeurt behoeven. Hem wordt aangeraden de overlast te melden bij de gemeente.

Veiligheid

De eigenaar van de PLUS-supermarkt heeft ondertussen aan de Dorpsraad gemeld dat hij de dwarse parkeervakken voor zijn winkel wil vervangen voor exemplaren in de lengte, om meer ruimte te creeren voor fietsers en de veiligheid te verbeteren: “Wij staan achter het plan, elke verbetering van de veiligheid is winst”, zegt Van den Eijnden.

Afbeelding