Derde van links vooraan Tommy Heeffer tussen leerlingen van dansschool House of Marqeez waar hij les geeft.
Derde van links vooraan Tommy Heeffer tussen leerlingen van dansschool House of Marqeez waar hij les geeft. Foto: Pascal Brugman

Dansende jongens stelen de show

Algemeen

LEPELSTRAAT - De 16-jarige Tommy Heeffer uit Lepelstraat en nu woonachtig in Bergen op Zoom, was zaterdagavond te zien bij de eerste aflevering van Holland’s Got Talent, in alweer het elfde seizoen. Samen met zijn dansvriend Rowan van den Boomen (16) uit Tilburg gaf Tommy Heeffer een bijzonder geslaagd dansoptreden.

Iedereen kon zien hoe Tommy en Rowan samen een dans brachten op het nummer 'Ne me quitte pas' van Jacques Brel, wat vertaald naar het Nederlands 'Verlaat me niet' betekent. Het nummer droegen de jongens op aan hun moeder, die beiden van niets wisten. Na de dans werden de moeders op het podium geroepen. Ze gaven ze hun zonen een dikke omhelzing. De jury was ook zeer ontroerd en de jongens maakten veel emoties los bij Angela Groothuizen. Paul de Leeuw vond het zelfs zo goed dat hij op de Golden Buzzer drukte, waarmee de twee geboren dansvrienden zich automatisch plaatsten voor de halve finale.

Aangezien Tommy twee dagen per week les geeft als dansleraar bij House of Marqeez in Bergen op Zoom, zochten wij hem hier op om zijn verhaal met ons te delen. Tommy Heeffer vertelt: "Rowan en ik leerden elkaar kennen op de dansopleiding in Tilburg zo'n vijf jaar geleden. We waren daar de enigste jongens in de groep, dus dat vormde gelijk een band. We hebben allebei nogal wat meegemaakt, dus besloten wat voor onze moeders te doen die veel voor ons betekenen."

Voor de auditie hebben de dansers zich goed voorbereid. "We hebben anderhalve maand keihard getraind, elke dag wel een paar uur. Rowan kwam hiervoor elke dag vanuit Tilburg naar de Dansschool in Bergen op Zoom. We mogen trots zijn dat we al aan de auditie mochten deelnemen want hier werden maar 120 deelnemers geselecteerd uit duizenden aanmeldingen. Uiteindelijk gaan er maar zestien door naar de halve finale. Wij dus met een Golden Buzzer, waar er maar een paar van vergeven worden. Dat is echt wel bijzonder, dit beloont het harde trainen", legt Tommy uit.

Met de dans die ze samen uitvoeren willen de jongens laten zien dat niet altijd gelijk de jongens op mannen vallen, maar dat het ook mooi kan zijn dat twee vrienden met elkaar dansen. Tommy en Rowan: "Ons doel is dan ook de mensen te raken met onze dans. De halve finale wordt totaal anders dan onze auditie." Social media zijn ontploft en het programma trok 977.000 kijkers. De leerlingen van House of Marqeez zijn ook zeer trots.