Samen buitenspelen op het Tenenplein in Huijbergen.
Samen buitenspelen op het Tenenplein in Huijbergen. Foto: Pascal Brugman

Lekker samen buitenspelen

Algemeen

HUIJBERGEN - De scholen zijn inmiddels alweer twee weken bezig, na de zomervakantie. Verschillende kinderen spelen dan ook op hun vrije woensdagmiddag lekker buiten, op het Tenenplein in Huijbergen. Heerlijk in het najaarszonnetje.

Jochem, Marijn, Lesley, Norah, Rosalie en Carmelita spelen hier bijna elke dag na schooltijd en in het weekend. Aan school moeten ze best wel weer wennen na zoveel weken vakantie te hebben gehad. Allemaal zitten ze nog op de basisschool. Na schooltijd spreken ze vaak af om lekker buiten te spelen als het mooi weer is.

Speeltoestellen

Het liefst spelen ze dus op het Tenenplein. "Veel speeltuintjes in de buurt zijn immers eerder voor de kinderen tot en met groep 4", vertelt Jochem. Toch vinden ze ook dat het ergens een beetje saai is. Als het aan de kinderen ligt, mogen er best wat wel nieuwe speeltoestellen komen die geschikt zijn voor hun leeftijd. Ze hopen dan ook dat de gemeente Woensdrecht iets voor de jeugd en kinderen kan betekenen in Huijbergen.

Veilig

De ouders van de aanwezige kinderen sloten zich hier volledig bij aan. Maar ze zijn wel blij dat de kinderen hier nog veilig op straat kunnen spelen. Niet elk kind zit alleen maar binnen om te gamen maar wil gewoon buiten in de buurt spelen, net zoals de volwassenen dat vroeger konden.

De aanwezige moeders vinden het overigens wel prettig dat de kinderen weer naar school gaan.

Samen buitenspelen op het Tenenplein in Huijbergen.