3.68 m wordt er gemeten
3.68 m wordt er gemeten Foto: Liesbeth Kielman

Zonnebloemstrijd beslist

Algemeen

HUIJBERGEN - Nog steeds zijn de activiteiten die bij de Zonnebloem Huijbergen normaal plaatsvinden nu anders: geen gezellige bijeenkomsten met alle vrijwilligers en gasten. 

Het Nationaal Bureau bood zonnebloemzaadjes in een leuke verpakking aan en dat leek het afdelingsbestuur wel wat voor de vrijwilligers en gasten.

Je kunt ze in een pot of in de volle grond zetten en er de hele zomer plezier aan beleven. We hebben iedereen de raad gegeven de zaadjes goed te verzorgen en er vooral tegen te praten. Drie personen met de hoogste zonnebloemen zouden een prijsje krijgen. En het resultaat mocht er zijn! Niet alle vingers van de deelnemers waren even groen: uiteindelijk werden hoogtes variërend van 6 cm tot 3.68 m opgemeten. Er waren kleine bloemen, enorme bloemen en een plant met wel 6 bloemen en 7 knoppen. Het mag duidelijk zijn dat de winnaars hun planten dagelijks hebben geliefkoosd: ze moesten de extreme hitte en droogte trotseren en enkele keren de hoge stengels tegen de storm beschermen. En dat is ze gelukt. Het eindresultaat is: 1. Mevr. A. Goossens met een hoogte van 3.68 m, 2. Mevr. L. Ooninckx met 3.20 m, 3. Mevr. J. v. Ginneken met 3.13 m.

Vrijdag 4 september zijn de winnaars verrast met een puzzel met de zonnebloemen van Van Gogh, zodat ze ook bij regenachtige dagen heerlijk aan de slag kunnen. Alle andere vrijwilligers en gasten krijgen een leuke herinnering. Het activiteitencomité hoopt dat iedereen gezond blijft en dat iedereen snel weer bij elkaar kan komen.