Scène uit de laatste voorstelling die Ons Kent Ons presenteerde in november vorig jaar.
Scène uit de laatste voorstelling die Ons Kent Ons presenteerde in november vorig jaar. Foto: Bep Tielemans

Ons Kent Ons verhuist naar november

Algemeen

HALSTEREN - De Halsterse toneelvereniging Ons Kent Ons heeft door de maatregelen rond het coronavirus de voorjaarsvoorstellingen van 16, 17 en 18 april moeten uitstellen. Dit besluit werd ruim een maand geleden genomen na totale sluiting van scholen en horeca. Dit hield in dat minimaal drie repetities vervielen en podium en decor niet konden worden opgebouwd. En ook de gezondheid van bezoekers en leden was en is een prioriteit.

Maar; van uitstel komt geen afstel. Het uiterst komische blijspel "Tegenwind voor Tibbema" staat nu geprogrammeerd op vrijdagavond 6, zaterdagavond 7 en zondagmiddag (matinee) 8 november 2020. In de bijna veertig jaar dat Ons Kent Ons bestaat werd er nog nooit één uitvoering afgelast of verplaatst. Echter nu was er duidelijk sprake van overmacht. Uiteraard wil de vereniging graag haar vaste bezoekers weer begroeten in november. Zoals altijd vinden deze uitvoeringen plaats in Zaal-Café De Roos, Dorpsstraat 68 te Halsteren. Vanzelfsprekend zult u voor november tijdig meer informatie vernemen omtrent dit stuk vol humor en verkleedpartijen, vooral via deze krant. Tegenwind voor Tibbema is geschreven door Jo Snoeren. De regisseur is ditmaal Patrick Roodenburg. Hij hoopt -samen met de vijf spelers- zo snel mogelijk de repetities te hervatten. Deze keer is er dus een vrij kleine rolbezetting die bestaat uit: Petra Besters, Dave Goderie, Lonneke Mulders, Jac van Steen en Jan Tunders. Productieleiding is in handen van Petra Snoeren, ook verantwoordelijk voor kleding en haarstyling. Decorbouw en totale opbouw wordt verzorgd door Paul Snoeren en Cees Tunders terwijl Jeroen van Elzakker licht en geluid voor zijn rekening neemt. Diana Bastiaanse heeft haar handen meer dan vol aan de grime, een zeer belangrijk en absoluut onmisbaar onderdeel bij dit toneelstuk. Het productieteam bestaat uit Adrie Jonkers, Stef de Koning, Wilma van Steen, Patricia Suykerbuyk, Mieneke Tange en Sylvia Tunders.
In 2021 gloort er een jubileum want dan bestaat Ons Kent Ons op 9 april precies 40 jaar. In al die jaren brachten zij bijna tachtig avondvullende producties voor het voetlicht. Ook meer dan tien straattheaterstukken werden in vele plaatsen in Nederland en België uitgevoerd. Vanzelfsprekend zal de vereniging ruimschoots aandacht gaan schenken aan dit jubileum. Reken er alvast maar op dat Toneelvereniging Ons Kent Ons in 2021 met twee sprankelende producties gaat knallen!