Vluchtelingenkind
Vluchtelingenkind

Journaal voor vluchtelingkinderen

Algemeen

REGIO - Sinds een week staat het Time4You Journaal online, mogelijk gemaakt door Europese subsidie. VluchtelingenWerk maakt deze afleveringen speciaal voor kinderen die in een asielzoekerscentrum wonen, of hebben gewoond. In de eerste aflevering staat het thema ‘Corona’ centraal.

De wekelijkse Time4You bijeenkomsten van dit project van VluchtelingenWerk kunnen in verband met de Corona- maatregelen niet meer georganiseerd worden. Juist in deze crisistijd is het belangrijk de kinderen te blijven informeren, door te verwijzen naar samenwerkingspartners en natuurlijk ook om vragen en signalen vanuit kinderen op te vangen.

Elke maandag klokslag 16.00 uur staat het Time4You Journaal klaar op www.time4youjournaal.nl. Elk Time4You Journaal kent een vaste structuur, waarbij het thema van die week centraal staat. Onderdelen die aan bod komen: ontvangen vragen van kinderen, een energizer om even los te komen, de behandeling van een thema en een workshop van Tekenen voor Kinderen waarbij de kinderen uitgenodigd worden mee te tekenen.

Tot slot verschijnt het Time4You Journaal nummer in beeld waar de kijkers vragen kunnen stellen en waar ze een foto van hun mooiste tekening naartoe kunnen sturen. Onderaan de video verschijnen linkjes naar organisaties waar de kinderen meer informatie kunnen vinden over het behandelde thema.

Tot in ieder geval 1 juni aanstaande verschijnt elke maandag een nieuwe aflevering. www.time4youjournaal.nl