Afbeelding

Weer even lachen met moppen

Algemeen

Weer even lachen met een aantal moppen.

Zitten

Johnny heeft aan zijn vader toestemming gevraagd om ‘te gaan stappen’. Zijn vader vindt dat goed, maar Johnny moet absoluut om 24.00 uur thuis zijn. Op de bewuste stapavond gaat vader aan de keukentafel zitten wachten op zijn zoon. Om 3.00 uur nog geen Johnny. Om half 4 in de nacht komt meneer aanzetten. Vader haalt diep adem en wil Johnny verschrikkelijk op zijn donder geven. "Ho, ho, ho", is Johnny hem voor. "Vader, ik weet dat ik te laat ben, maar er zijn omstandigheden, ik heb vannacht namelijk mijn eerste seksuele ervaring gehad." Het humeur van vader slaat gelijk om en hij zegt tegen Johnny: "Kom even gezellig aan de keukentafel zitten met een flesje bier en vertel wat er gebeurd is." "Nou", antwoordt Johnny, "dat flesje bier zal wel gaan, maar zitten is even een probleem."

Krokodil

Ik was vorige week op een feestje en wat schetst mijn verbazing er liep daar een vrouw met een krokodil op haar rug. Wat me verder opviel was dat die mevrouw verschrikkelijk lelijk was. Toen ik vlak bij haar in de buurt was, zei ze: "Meneer als u raadt wat ik op mijn rug heb, dan mag u met me naar bed." Ik antwoordde: "Een olifant." "Dat reken ik ook goed", zei die mevrouw.

Rechter

Een echtpaar van tegen de 70 wordt staande gehouden bij de kassa van de supermarkt. Uit camerabeelden is gebleken dat de vrouw van dat echtpaar een blik perziken gestolen heeft. Na aangifte bij de politie komt die mevrouw uiteindelijk voor de rechter terecht. Op de vraag van de rechter hoeveel perziken er in dat blik zaten, antwoordt de mevrouw: "Zes". "Dan krijgt u van mij zes weken cel", zegt de rechter. Waarop de man van het echtpaar het woord neemt: "Meneer de rechter, mag ik u er op wijzen dat ze ook nog een blik erwtjes gestolen heeft."

Stierenballen

Restaurant El Torro bevond zich pal naast de arena in Spanje en stond wijd en zijd bekend om één speciaal gerecht: stierenballen. Een echtpaar dat op vakantie was in Spanje ging daar eten en kreeg heerlijke stierenballen geserveerd, zo groot als biljartballen. De volgende dag gingen ze weer terug, omdat het de dag ervoor buiten gewoon bevallen was. In tegenstelling tot de dag ervoor kregen ze nu een paar kleine, schrale balletjes op hun bord. Meteen werd de ober erbij gehaald en het echtpaar vroeg om uitleg. Die zegt: "Moet je luisteren, de stier wint ook wel eens.”

Pizzatent

Moos begint een pizzatent en binnen de kortste keren loopt die tent als een tierelier. Nog geen half jaar later wordt er in het pand naast hem ook een pizzatent geopend. Zijn buurman hangt een groot bord op de gevel: De beste pizza’s. Weer even later wordt er in het pand links naast hem nog een pizzatent geopend. Die buurman hangt op z’n gevel: De goedkoopste pizza’s. Moos denkt: Het wordt tijd dat ik ook een bord ophang: Ingang!

Aanranders

Net buiten Bergen op Zoom wordt een Opeltje met twee Belgen erin staande gehouden door de politie. De bestuurder draait zijn raampje open en de politieagent zegt: “We zoeken twee aanranders.” De Belg draait zijn raampje weer dicht en praat met zijn medepassagier. Even later draait de Belg zijn raapje weer open en zegt tegen de politieagent: “We hebben het erover gehad, we doen het!”

Blonde Schone

Janine is een blonde schone van 22 jaar. De vader van Janine heeft alle moeite om de aanbidders van de deur te houden. Hij houdt alles in de gaten en wil precies weten met wie zijn dochter omgaat. Op een gegeven moment komen er drie vrienden van Janine aan de deur. De eerste zegt: “Ik ben Jansen en ik wil met uw dochter gaan dansen.” De tweede zegt: “Ik ben Van Leisen en ik wil met uw dochter gaan reizen.” De derde zegt: “Ik ben Van Beuken en in denk dat ik hier niet binnen mag.”

Verbrand

Er liggen twee lucifers in het ziekenhuis. Op een gegeven moment vraagt de ene lucifer aan de andere: “Waarom lig jij hier?” “Ik heb mijn kop verbrand”, zegt de ander.