Afbeelding

Gratis workshop traumaverwerking

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Hoe herken je een trauma? Hoe ontstaat het? En nog belangrijker: hoe kan je het helen? Tijdens een gratis workshop over trauma gaat Monique Franken op deze en vele andere vragen in én laat ze je kennis maken met de bewezen succesvolle methodiek EMDR om trauma te helen.

De workshop bestaat uit twee gedeeltes. Het eerste deel richt zich speciaal op ouders van kinderen met een ernstige meervoudige beperking en autismespectrumstoornis, het tweede is voor alle (jong)volwassenen beschikbaar. Met traumaverwerking aan de slag gaan, kan op elke leeftijd!

Tijdens de workshops vertelt Monique vanuit haar eigen ervaring hoe ze met traumaverwerking in contact kwam en wat EMDR voor haar heeft betekend. Er is bewust gekozen om de workshop op twee verschillende doelgroepen te richten. En dat heeft een reden. In het dagelijkse leven specialiseert Monique zich in het helpen van kinderen met een ernstige meervoudige beperkingen of autismespectrumstoornis.

De workshop voor ouders van kinderen met een beperking / autismespectrumstoornis vindt plaats op zondag 22 maart van 11.00 tot 12.00. Het is de bedoeling, in tegenstelling tot eerdere workshops, dat ouders zonder hun kind(eren) naar deze bijeenkomst komen. Tijdens de ochtend geeft Monique onder andere uitleg over uit hoe trauma herkend kan worden. Hoe uit het zich? Wat kun je als ouder voor je kind hierin betekenen? Zo komt ook het traumasensitief begeleiden aan bod. Daarnaast vertelt ze hoe EMDR voor deze specifieke doelgroep toegepast kan worden.

Het middaggedeelte richt zich op volwassenen die een trauma hebben of denken te hebben. Deze workshop zal plaatsvinden tussen 13.00 en 14.00 uur. De insteek zal algemener zijn, maar eveneens aan de hand van voorbeelden de mogelijkheid van traumaverwerking én EMDR schetsen. Beide workshops vinden plaats op de Kremerstraat 14 te Bergen op Zoom bij Kaldi én zijn gratis inclusief een kopje koffie of thee!

Om aan de workshop deel te nemen, dien je jezelf op te geven. Dit kan op Speeleven.nl/traumaworkshop. Vermeld bij het opgeven of je naar het ochtendgedeelte, voor ouders met een kind met een beperking of autismespectrumstoornis komt, of het middaggedeelte. Het is eventueel ook mogelijk om een individueel gesprek aan te gaan wanneer bepaalde zaken té gevoelig liggen. Een afspraak maken kan via info@speeleven.nl