Kleurrijk verlichte wagens trekken bij de twintigste stoet door Putte.
Kleurrijk verlichte wagens trekken bij de twintigste stoet door Putte.

Stichting Lichtstoet Woensdrecht laat in Putte twintigste optocht rijden

Algemeen

PUTTE - In 2019 is Putte het decor voor de internationale Lichtstoet, georganiseerd door SLW. De verlichte carnavalswagens trekken op zaterdag 13 april vanaf 21.30 uur door de straten van Putte.

De Stichting Lichtstoet Woensdrecht is het kindje van de, veel te vroeg overleden, voorzitter Louis Schenk. Inmiddels zet de SLW al twintig jaar lang Woensdrecht internationaal op de kaart met een evenement dat jaarlijks bezocht wordt door 8.000 tot 15.000 mensen. Bestuurslid van het allereerste uur, Adrie Buijs, is nog steeds aanwezig en beheert ook dit jaar wederom de financiën.

Inmiddels wordt dus al twintig jaar lang een unieke lichtstoet georganiseerd met verlichte carnavalswagens, die mede dankzij de inzet van de leden van vele bouwclubs een prachtig spektakel wordt. Er wordt een groot aantal deelnemers verwacht, want het animo om deel te nemen reikt tot ver buiten de gemeente Woensdrecht. Zowel vanuit de omliggende plaatsen Bergen op Zoom en Roosendaal, maar ook vanuit Steenbergen, Fijnaart en Standdaarbuiten hebben zich al deelnemers aangemeld om hun creaties te vertonen. Ook international is de belangstelling gewekt, want vanuit Ekeren, Antwerpen, Deurne, Dendermonde, Wuustwezel en Mortsel komen al signalen van interesse in deelname.

De lichtstoet zal blijven voortbestaan als cultureel erfgoed binnen de gemeente Woensdrecht en het belooft weer een fantastisch evenement te worden dankzij de deelnemers, de carnavalsverenigingen, de sponsors en het geweldige publiek. Het bestuur van SLW nodigt bouwclubs dan ook van harte uit om zich aan te melden voor de Lichtstoet. Aanmelden kan via het e-mailadres slw.woensdrecht@gmail.com of door te bellen met secretaris Henk van de Brug op telefoonnummer 06-46505116.