Sigourney Bandjar back in town
Sigourney Bandjar back in town Foto: RKSV Halsteren

Weeknieuws RKSV Halsteren

Algemeen

Zondag 1 pakt slechts punt

Zondag 1 is het tweede deel van de competitie met duur puntverlies begonnen. In een weinig verheffend duel, waarin Halsteren vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij was, kwam het niet verder dan een 1-1 remise tegen RKAVV. De thuisploeg had voor de 1-0 slechts één echte kans nodig. Gerommel in de defensie luidde de tegengoal in. Het was lang wachten op de gelijkmaker. Het spel van Halsteren was defensief in orde, maar aanvallend erg slordig. Tekenend waren de afvallende ballen die telkens voor RKAVV waren. De echte scherpte ontbrak bij Halsteren afgelopen zondag. Notabene invaller Jay-Jay Meierdres tekende met zijn eerste balcontact voor de gelijkmaker. In de slotfase drong Halsteren nog wel aan om alsnog de volle buit uit Leidschendam mee te nemen, maar slaagde daar helaas niet in. Door het ene punt behield Halsteren nog wel de koppositie, maar de concurrentie kwam door overwinningen wel dichterbij. Komend weekend komt Zondag 1 vanwege het terugtrekken van sva Papendorp uit de competitie niet in actie. Als de andere wedstrijden in de Hoofdklasse B wel doorgaan, is de kans erg groot dat Halsteren als koploper onttroond zal worden. Het eerstvolgende competitieduel is hoe dan ook gelijk een kraker: op 3 februari gaat Halsteren bij Baronie in Breda op bezoek. Eén van de weinige streekderby's die naar verwachting ook nog eens om de koppositie in de Hoofdklasse B gaat.

Zaterdag 1 vergeet zichzelf te belonen

Na de publicatie van een zelfkritisch artikel in een regionale krant leek de zaterdagselectie te beseffen dat het in deel twee van de competitie duidelijk anders moest om nog enig resultaat uit dit seizoen te halen. Zaterdag leek het er lang op dat Zaterdag 1 eindelijk de winst kon boeken op een hoger geklasseerde tegenstander. Maar de strijdlust van Klundert was taai. Na 0-0 bij rust kwam Halsteren via een goal van Mike de Nijs op voorsprong. Een kwartier later kwam Klundert op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd was de ontlading groot toen Jess Ernest de 2-1 binnenschoot. Klundert zocht de aanval en nam achterin veel risico. Dat leverde Halsteren meerdere kansen op de 3-1 op, maar verzuimde de trekker definitief over te halen. Met wat hulp van de arbiter schoot Klundert in de vijfde minuut van de blessuretijd een ontrecht toegekende vrije trap op de rand van de 16 meter feilloos in. Halsteren verloor twee broodnodige punten. De frustratie na afloop was groot. Positief was de strijd die Zaterdag 1 aan de dag legde. Met een tegenstander van formaat in het vooruitzicht (JEKA op dinsdag voor de districtsbeker) en een laaggeklasseerde tegenstander a.s. zaterdag (DHV in Zevenbergschenhoek) zal met dezelfde strijdwijze de scherpte in de aanval het verschil moeten (kunnen) maken ten opzichte van afgelopen zaterdag. De wedstrijd tegen DHV start om 14.30 uur.

Bandjar tijdelijk vervanger Van der Spek

De zondagselectie zal het de komende drie maanden zonder Thomas van der Spek moeten stellen. De verdediger gaat een wereldreis maken. De technische staf heeft hierop direct geanticipeerd en oud-Halsteren speler Sigourney Bandjar bereid gevonden de plek van Van der Spek de rest van dit seizoen in te nemen. Uiteraard is de club heel erg blij met de tijdelijke terugkeer van Bandjar, die vorig seizoen had besloten te stoppen met voetballen op het hoogste amateurniveau. De 34-jarige routinier kan op meerdere posities spelen, maar speelde bij Halsteren voornamelijk op het middenveld. Bandjar speelde voordat hij bij Halsteren terecht kwam als profvoetballer onder andere bij RKC Waalwijk, Excelsior Rotterdam en in Kazachstan bij Taraz FK. Over zijn terugkeer bij Halsteren zegt Bandjar: "Het is fijn om weer op het veld te staan." De club vindt het fijn hem weer in het veld te zien.

Nieuwe competitie-indeling en -programma

De lange winterstop lijkt nu echt bijna voorbij. Afgelopen week zijn voor de meeste teams de trainingen weer begonnen. Sommige ploegen spelen nog inhaal- of oefenwedstrijden voordat de competitie op 9 februari weer in volle hevigheid wordt hervat. Afgelopen weekend zijn de nieuwe competitie-indelingen en de bijbehorende wedstrijdprogramma's door de KNVB gepubliceerd. Deze zijn vanaf nu te bekijken op www.voetbal.nl, de voetbal.nl-app en onze eigen website.

Deze week - thuiswedstrijden

Zaterdag 26 januari: 10:15 Halsteren JO10-1 - Kloetinge JO10-1; Halsteren JO11-1 - JEKA JO11-1.11:45 Halsteren JO15-1 - Victoria JO15-1. 13:15 Halsteren JO17-1 - Victoria JO17-1
15:00 Halsteren 3 - Prinsenland 4; Halsteren 5 - Oranje Blauw 1.
Zondag 27 januari: 12:00 Halsteren 4 - BSC 8. 12:30 Halsteren 2 - ODIO 3.

Activiteitenagenda

Woensdag 20 februari: 18.00 uur: vrijwilligersmarkt in de kantine