WVV'67 en METO op herhaling.
WVV'67 en METO op herhaling.

Derby op zaterdagavond: WVV'67 - METO

Algemeen

WOENSDRECHT - Goede tijden, slechte tijden. In de vorige eeuw vormde de derby WVV'67-METO in competitieverband een uitzondering. Groen-zwart opereerde lange tijd in de schaduw van haar 'grote' buurman uit Hoogerheide. Naarmate de jaren verstreken, werd langzaam maar zeker de sportieve kloof gedicht en treft men elkaar frequent op Vierde Klasse-niveau. Zaterdagavond alweer voor de vijfde maal in de voorbije seizoenen.

De heenwedstrijd trok METO na een enerverend duel in eigen huis nipt aan het langste eind, 3-2. Een uitslag waar het team van Peter Deelen op voorhand voor tekent. Al was het alleen maar om de valse start van de tweede seizoenhelft enigszins te compenseren. Zondag jongstleden vormde het kunstgrasveld in Hoogerheide één van de weinige locaties waar in West-Brabant voetbal mogelijk was. Met gemengde gevoelens waagde METO zich echter aan de herstart van het seizoen. Sterkhouders als Emiel Vogelaar, Johan van Kalmthout en Ferry de Weert ontbraken wegens diverse redenen. Opponent Steen opende derhalve sterker maar vond echter Bram Konings op weg naar een goal. Op een vrije trap moest de doelman toch capituleren. Nog voor rust bracht Levi Deelen de ploegen weer in evenwicht door op zijn beurt eveneens een vrije trap in één keer binnen te schieten, 1-1.

Na de thee gaven METO en Steen elkaar niet veel toe. Toch trokken de Zeeuws-Vlamingen de winst naar zich toe. Een foutief ingespeelde pass werd door de spits onderschept en achter Konings gewerkt. Kort daarop gooide een fraaie lob de wedstrijd definitief in het slot, 1-3.

Enkele kilometers verderop bood de kunstgras-variant op Sportpark De Fortuin in Woensdrecht eveneens podium aan de seizoenshervatting voor WVV'67. De 'green-black army' keerde deze week terug van een geslaagd trainingskamp in noordwest-Engeland. Bij WVV'67 bleven Thimo Rottier (geblesseerd) en Hessel van Aalzum (geschorst) aan de kant. De Woensdrechtse tifosi, die de kou had getrotseerd, werd niet op hartverwarmend voetbal getrakteerd. Tegen laagvlieger Yzendijke kwam het geen moment echt in de wedstrijd en zocht men met een brilstand de kleedkamer op. In het tweede bedrijf opende men opnieuw niet optimaal en moest gastheer WVV'67 reeds in de 50e minuut een tegentreffer slikken. Het zou het laatste opzienbarende feit van die middag betekenen.

Zaterdagavond 26 januari gaan WVV'67 alsook METO op zoek naar eerherstel en broodnodige punten. Sportpark De Fortuin Woensdrecht, aanvang 19.30 uur.