Quizie Owusu Abeye ging er na een spannende (wed)strijd met de winst vandoor!
Quizie Owusu Abeye ging er na een spannende (wed)strijd met de winst vandoor!

John & Sander Quiz: traditie in wording

Algemeen

OSSENDRECHT – Waar staat de afkorting DSE voor? Welk land werd op het WK in Rusland op basis van de fair-play regel uitgeschakeld? Wie was De Tovenaar van Tatabanja? Welke vijf voetbalverenigingen hebben in de gemeente Steenbergen domicilie? Welke twee spelers scoorden ooit in de Nederlandse Eredivisie twee zuivere hattricks in één wedstrijd? Voor wie meent over een surplus aan voetbalkennis te beschikken is de John & Sander Quiz een absolute must. Op zaterdag 19 januari meldde zich voor de tweede maal in successie de crème de la crème zich in de arena van de ODIO-kantine. Deelname is belangrijk doch winst zorgt voor onmetelijke roem en eer.

Traditie

De quiz ontsproot uit het brein van vader John en zoon Sander Kerstens. Ter ondersteuning van de kantine bedachten ze het vraag- en antwoordspel als extra activiteit. De editie van 2018 gold als geslaagde try-out. Onlangs ging men op herhaling. "Na feedback van de deelnemers hebben we vragen qua moeilijkheidsgraad ietwat aangepast en dus de drempel verlaagd. Verder hebben we met Mark Mous extra mankracht aangetrokken. Als trouw supporter en kind van de vereniging vergezelde hij ons met de controle van antwoorden", aldus Sander Kerstens.

De familie Kerstens staan borg voor zeven ronden met tien vragen over het binnenlands voetbal, buitenlandse competities, EK, WK alsook het amateurvoetbal uit de regio. Uiteindelijk zorgt de Ultieme Weet Vragen-ronde dat het kaf van het koren wordt gescheiden.

Voor de vragen gaat de tandem Kerstens op verschillende manieren te werk. "Het leuke is dat ons pa nogal van het aanpakken is, die begon twee maanden terug al met de eerste vragen. Ik ben iets lakser en vind de kerstvakantie een mooie tijd om me te verdiepen. Als de gezamenlijke vragen daar zijn, dan volgt de indeling per ronde. Het komt voor dat we het over een ronde niet eens zijn. Vervolgens verzinnen we beiden opnieuw vragen en pikken tot slot de beste eruit", vervolgt Sander Kerstens.

Quizie Owusu Abeye

Maar liefst veertien kwartetten betweters gingen de strijd met elkaar aan. Vivoo 4 stuurde een uitgelezen afvaardiging doch kon geen potten breken. Team 'De Kelderklasse' met in de basis Alexander de Vos, Stan Hoogerwerf en de ingevlogen Maarten Sanen en de aanstaande trainer van Rood-Wit Marco Groeneveld leek lange tijd op volledige ramkoers te varen. In de categorie Buitenlands Profvoetbal capituleerde het team alsnog en moest lijdzaam toezien hoe 'Quizie Owusu Abeye' er met de winst vandoor ging. Naast de wisselbeker en enorme eer gingen Michel Michielsen, gebroeders Damian en Mitchell Elenbaas gecompleteerd door Dennis Luijkx aan de haal met toegangskaarten voor de EK-kwalificatie interland Nederland-Wit Rusland. De nummers twee werden gefêteerd op bioscoopkaarten en een VIP-arrangement tijdens ODIO-Groede. "Op het einde de bijzondere prijzen uitdelen is natuurlijk fantastisch", zegt Sander, "en we hebben er met alle deelnemers en vrijwilligers weer een topavond van gemaakt!" De John & Sander Quiz, een traditie in wording!