Afbeelding

Ontketend Meto laat ODIO in het stof bijten

Algemeen

Derbytaart voor Bram Konings (METO)

OSSENDRECHT – De tweede aflevering in de Gentlemen-derby vormde de kraker met de meeste historie: ODIO-METO. Inzet van het onderlinge treffen vormde directe aansluiting met de toonaangevende teams van de Vierde Klasse A, de Zeeuws-Vlaamse teams van Hontenisse en Breskens. Naast de jacht op de punten betekent het duel ongeschreven eer, prestige en aanzien. Op de nieuwe Ossendrechtse grond trok METO met minimaal verschil de winst naar zich toe en liet de gastheer in de kunstgraskorrels annex stof bijten.

Kopbal

Zowel ODIO en METO stonden voor aanvang van de wedstrijd exact gelijk. Beide elftallen kennen geen geheimen voor elkaar. ODIO wist als geen ander dat ze onder geen beding het team van ad-interim trainer Ronald Broos, die de zieke Peter Deelen verving, in haar favoriete spel mocht laten komen. Gedreven stroopte groenwit vanaf de aftrap de mouwen op en zocht de aanval. Het resulteerde in diverse kansen en mogelijkheden. Onder meer Ferry de Weert op de lijn voorkwam een Ossendrechtse voorsprong. Aan de overzijde ging METO iets voortvarender te werk. Nadat Johan en Kalmthout een riante mogelijkheid onbenut had gelaten lepelde Gijs Verresen met een afgemeten voorzet de bal op het hoofd de van een blessure teruggekeerde Joep van Kalmthout. Op zijn beurt troefde hij Luc Melsen in de lucht af en kopte de bal net voor rust achter goalie Michel Michielsen, 0-1.

In het tweede bedrijf ging ODIO op zoek naar eerherstel en derhalve de gelijkmaker. Opnieuw drukte METO de goede bedoelingen de kop in. Ditmaal Joep van Kalmthout als aangever naar Gijs Verresen. De topscorer bezorgde zich een verlaat verjaardagscadeau door al duikend de stand naar 0-2 te koppen. De thuisclub drong vervolgens nog eenmaal aan en werd Bram Konings in het zadel geholpen. De overigens nagenoeg foutloos keepende METO-keeper trakteerde ODIO op een cadeau dat Thomas Jansen doeltreffend uitpakte, 1-2. Het zou het laatste wapenfeit blijken.