Ellen Vis-de Bakker, Danny Aarden en Hans Vis voltooiden de New York marathon.
Ellen Vis-de Bakker, Danny Aarden en Hans Vis voltooiden de New York marathon.

Halsternaren voltooien New York Marathon

Algemeen

HALSTEREN - Hans Vis (54), Ellen Vis-de Bakker (52) en Danny Aarden (41) uit Halsteren hebben zondag met succes deelgenomen aan de marathon in New York. Het sportieve drietal kijkt terug op een prachtige ervaring.

Ellen Vis vertelt: "Hans en ik zijn dit jaar dertig jaar getrouwd en wilden dit heuglijk feit op een bijzondere manier vieren. We hebben al verschillende marathons gelopen en besloten de uitdaging aan te gaan in New York. Wij en Danny maakten deel uit van een team dat boekte via Rijnmond Marathonreizen." Ellen is lid van AV Spado en liep eerder tweemaal de marathon in Rotterdam, de Zeeuwse kunstmarathon en De Berenloop op Terschelling. In New York kwam Ellen na 4.24.00 over de finish. Hans is beroepsmilitair, beschikt ook over een prima conditie en traint regelmatig op het militair terrein in Soesterberg. Hij volbracht de ruim 42 kilometer in een prima tijd van 4.09.00. Voor Danny Aarden betekende New York zijn debuut op de marathon, met bovendien een bijzondere betekenis. Hij droeg deze sportieve prestatie van formaat op aan zijn overleden vader.
De omstandigheden en ambiance tijdens de marathon in The Big Apple waren perfect. Ellen Vis: "Er stond gigantisch veel publiek en de sfeer was geweldig. Je start op een brug van twee en een halve kilometer richting Brooklyn waar het publiek vijf rijen dik staat. Met de naam op je shirt word je massaal persoonlijk aangemoedigd. Na 22 kilometer ga je Queensboro Bridge over en zijn er minder toeschouwers. Het parcours bevat veel vals plat. Desondanks zijn we allemaal tevreden met onze gelopen tijd. Na afloop was er een gigantisch feest. Kortom: we kijken alle drie terug op een onvergetelijke gebeurtenis."