Pim Bruijnzeels vormt een van de commentaarstemmen bij de 'Fokker Slag om Woensdrecht'.
Pim Bruijnzeels vormt een van de commentaarstemmen bij de 'Fokker Slag om Woensdrecht'. Foto: Jolanda Hugens Kommers

De stem van ‘Fokker Slag om Woensdrecht’

Algemeen

HOOGERHEIDE - Wanneer passie en professionalisme samensmelten op het asfalt van Woensdrecht, dan weet je dat de ‘Fokker Slag om Woensdrecht’ weer in aantocht is. Dit jaar keert Pim Bruijnzeels, een frisse wind in de wereld van wielercommentaar, terug naar de microfoon voor de tweede editie van deze inmiddels geliefde wielerklassieker. Met dit jaar aan zijn zijde ex-profwielrenner Michael Boogaard.

Bruijnzeels, toen 25, stapte vorig jaar voor het eerst de commentaarcabine in. Met commentaar zo vlijmscherp als het peloton snel is, maakte hij een onvergetelijke entree in de wereld van sportverslaggeving. Zijn enthousiasme is grenzeloos, net als zijn liefde voor de sport. “Ik had zoiets nog nooit gedaan, maar ik wist dat het geweldig zou zijn. En dat was het ook”, vertelt hij over zijn debuut.

De verslaggeving van de race wordt nu ook weer rechtstreeks uitgezonden door ZuidwestTV, en een samenvatting zal te zien zijn op Eurosport, waardoor de ‘Fokker Slag om Woensdrecht’ een podium krijgt dat deze wielerwedstrijd verdient. Bruijnzeels, die zich normaliter bezighoudt met schrijven voor BNdeStem en voor AD Sportwereld, is geen vreemde voor de sport. 

Hij staat altijd vooraan, gewapend met camera en microfoon, klaar om het verhaal van elke renner te vangen voor de podcast ‘In het Wiel’.

Passie en interesse 

Zijn pad naar het wielercommentaar was er een van passie en toeval. Hoewel hij zelf geen professioneel wielrenner is geweest, kent hij de sport van binnen en buiten. “Ik heb een enorme passie voor wielrennen. Ik ken alle renners en hun achtergronden. Dat heeft altijd mijn interesse gehad”, deelt Bruijnzeels.

In 2021 zag Bruijnzeels, nog tijdens zijn opleiding, zijn droom verrassend snel werkelijkheid worden toen hij plotseling de kans kreeg de Tour de France te verslaan. Dankzij de onverwachte afwezigheid van een verslaggever kreeg hij de kans om de laatste week van de Tour de France te verslaan, een droom die werkelijkheid werd.

Bereikbaar en benaderbaar

Voorbereiding voor de komende wielerrace is de sleutel voor Bruijnzeels. Hij volgt de koersen nauwgezet om vertrouwd te raken met het nieuwe deelnemersveld van de ‘Fokker Slag om Woensdrecht’. “Iedere renner heeft een verhaal, en dat is wat ik wil vertellen”, zegt hij. 

Zijn voorbereiding lijkt moeiteloos, gedreven door zijn oprechte fascinatie voor de sport. Hij benadrukt het unieke aspect van wielrennen, waar renners bereikbaar en benaderbaar zijn, wat zijn werk des te leuker maakt.

Dit jaar belooft de Fokker Slag om Woensdrecht wederom een spektakel te worden, met Pim Bruijnzeels en Michael Boogaard als de stemmen die ons door elke sprint en elke demarrage leiden. 

Hun gedeelde kennis en passie voor de sport vormen de perfecte achtergrond voor deze klassieker, waarbij elke trap, elke bocht, en elk verhaal tot leven komt voor de luisteraar.