Delano Sebrechts
Delano Sebrechts

Ster METO-spits is muzikaal rijzende

Algemeen

HOOGERHEIDE - In de fase waarin de prijzen worden verdeeld is een mini-break van een maand hoogst ongebruikelijk. Toch legt de KNVB voor METO de loper uit voor haar laatste duels met respectievelijk kampioen Achtmaal alsmede concurrent en buurman Vivoo. Een periode waarin de Tricolores zowel binnen als buiten de lijnen op zoek gaan naar nieuw toekomstperspectief.

Voetbal vormt momenteel echter de op één-na-belangrijkste bijzaak in het dagelijks leven te Hoogerheide. Het dorp is weer volledig in de ban van het traditionele Brabantse Wal Festival. Het meerdaags muziekfestijn voorziet jong en oud inmiddels twee decennia in een behoefte. Nationale als internationale toppers bespringen jaarlijks de bühne en staan borg voor amusement in optima forma. Ook vrijdagavond aanstaande wanneer Delano Sebrechts de spitspositie bij METO verruilt voor die van openingsact van de Hollandse Avond!
Delano Sebrechts (24) repte voorafgaand aan 2023-2024 dat het dit seizoen moest gebeuren. Veel speelminuten en belangrijk zijn voor het team. Onder Thomas Mangelaars groeide hij uit tot vaste waarde, is eerste man vanaf de strafschopstip en met veertien goals in de race om de schoenen der topschutters.

Nederlandstalig
Ook in de entertainmentindustrie is zijn ster rijzende. Daar waar teamgenoten als Niels Adriaansen, Levi Deelen en Sander Bogers sinds kort hun heil in dweilorkest De Natte Dweil zoeken, daar ambieert Delano Sebrechts een solocarrière als zanger.
Twee jaar terug trok hij nota bene op zijn eigen verjaardagsfeestje uit het niets ineens de stoute schoenen aan en bracht zijn gasten met ‘Jouw blik’ van John West in vervoering. “Ik ben liefhebber van Nederlandstalige muziek. Je wordt er vrolijk van. Ook deed ik wel eens een nummertje in de voetbalkantine en ook op de BWF-vrijwilligersavond, nu anderhalf terug. Samen met Rutger van Barneveld zong ik Helena. Gekscherend zeiden ze dat ze me op de lijst van dit jaar zouden zetten.”

Regionaal
Delano Sebrechts is als zodanig geen onbekende op het BWF-terrein. Opa en oma stonden jaren achter de bar, oom Mark en neef Tim maken deel uit van de organisatie en zelf verleende hij hand- en spandiensten zoals opbouw, vullen van de koelkasten en tapwerkzaamheden. Dat verklaart nog niet de sprong naar het podium. Organisator Niels van Elzakker: “We hebben ook oog voor regionaal talent en menen die ook een kans te moeten geven. In het verleden hadden we Corné ‘Stakke’ Adriaansen en ook Joey Oerlemans. Om Delano konden we, door goed pushen van zijn plugger, niet omheen. Het podium, met Marco Schuitmaker in zijn rug, is voor hem!”

Toen de contouren van het BWF 2024 zichtbaar werden, kwam Delano Sebrechts erachter dat de organisatie serieuze plannen met hem had. “Oei, bleek het ineens geen grap meer te zijn en besefte ik dat er geen weg meer terug was. Ik moest over veel zaken na gaan denken. Als openingsact heb ik ongeveer dertig minuten waarin in de tent moet opwarmen. Keuzes maken over de playlist. Snelle of wat langzamere nummers? Repertoire? Natuurlijk mijn favoriet John West, wat Yves Berendse, Rob van Daal misschien, Jeffrey Heesen wellicht en nog een verrassingsnummer. Daarnaast moet een en ander er gelikt uit zien. Jaja, blouse en colbertje hangen al klaar.”

Penalty
Delano Sebrechts wordt in één adem genoemd met Marco Schuitmaker, Belle Perez, Mart Hoogkamer en René Schuurmans. Al enige druk voelbaar? “Natuurlijk is er sprake van gezonde spanning. De Engelbewaarder zit kort op me. De tent kan hierdoor al goed gevuld zijn. Of het nu voor 100 of voor 1500 man is, dat maakt me echter niet uit. Als ik er sta, dan ga ik er vol voor. Zie het als het nemen van een penalty, een niet te missen kans!”
Stiekem hoopt de volkszanger uit Hoogerheide op een mooi vervolg. Ambities zijn hem niet vreemd. “Achter de schermen ben ik bezig met een eigen nummer. De muziek is al klaar en we zijn bezig met de tekst, daarna kunnen we de studio in”, knipoogt Delano Sebrechts geheimzinnig.

Alternatief

Zowel voetballend als ook muzikaal gaat het Delano Sebrechts voor de wind. En hoewel een nacompetitie-ticket voor METO voor het grijpen ligt, doemen er toch ook enkele wolken boven het Jac van Hoek-sportpark op. Daar waar in de winterstop witte rook rondom de contractverlenging van trainer Thomas Mangelaars opsteeg, daar liggen medio april de kaarten ineens geheel anders. De club bracht naar buiten dat men met het oog op de nabije toekomst van visie verschilt, qua spelersbeleid en stafinvulling. “Dit heeft verder niet met de prestaties van trainer of selectie te maken. Die zijn bepaald niet slecht te noemen. Omdat de genoemde visie te veel uiteenloopt, is er besloten om de eerder gesloten overeenkomst toch niet in te laten gaan en beiden op zoek te gaan naar een meer geschikt alternatief”, aldus voorzitter Fon van Zunderd.

Belangrijk

Trainer Thomas Mangelaars nuanceert: “Bij de nieuwe contractbesprekingen hebben we afspraken gemaakt over een betere invulling van diverse posten. In mijn ogen belangrijke items om wel of niet door te gaan. Zo was er nog steeds geen verzorger aangesteld en ook de functie van grensrechter was nog steeds vacant. Daarnaast was er geen zicht op uitbreiding van de selectie van 13 spelers plus 2 keepers. Voor mij onvoldoende basis om door te gaan. Ik verwijt niemand iets en weet dat het aantrekken van stafleden en spelers vandaag de dag lastig is. Zodoende heb ik onlangs aangegeven dat het voor de club misschien het beste was om op zoek naar een trainer voor het volgende seizoen te gaan.”

Fon van Zunderd besluit: “Inmiddels zijn de onderhandelingen met enkele serieuze kandidaten gestart. We hopen binnenkort onze nieuwe hoofdtrainer te kunnen presenteren.”