Spelers van WVV'67.
Spelers van WVV'67.

Weeknieuws voetbal Zuidwesthoek

Algemeen

WOENSDRECHT – Het kan verkeren. Grenswachters kan er inmiddels volmondig over meepraten. Amper een voetbaljaargang terug speelden de Puttenaren spraakmakend en zagen pas in de slotfase de hoop op promotie vervliegen. In de zomer verlieten Gino Boer en Gijs van Landeghem de club hetgeen in de breedte werd opgevangen door een handvol nieuwe aanwinsten. Afgescheiden in de 'Brabantse' Vierde Klasse B zou het geliefde Putse spel beter tot haar recht komen en een hernieuwde jacht op een niveau hoger werd ingezet. Amper een periode verder dient men alle zeilen bij te zetten!

Grenswachters opende, zoals al diverse malen dit seizoen het geval, goed. En wist zich dit in de score tot uiting te brengen. Nicky Verboven tekende voor zijn derde seizoentreffer, 1-0. Een voorsprong biedt echter geen garantie, weet men inmiddels in Putte. BSC scoorde dan ook voor rust de gelijkmaker na onnodig balverlies. In de tweede helft werd de gifbeker opnieuw aan de lippen gezet. Pech in de afwerking, ontbreken aan scherpte en net iedere keer een fractie te laat zijn resulteerde in opnieuw een tegengoal en uiteindelijk Roosendaalse winst. Grenswachters bezet nu de voorlaatste plaats.

Een klasse lager liep Vivoo tegen onnodig puntverlies op. In eigen huis kwam het door wederom Dimitri Ceuppens en Skip Verhoeven tweemaal op voorsprong doch moest met een 2-2 gelijkspel genoegen nemen.

WVV'67 deed op Sportpark De Fortuin goede zaken door voor het tweede jaar op rij Oostburg verslaan. Door een benutte strafschop van Robin Schipperijn en goals van Bjorn Verbrugge, Hessel van Aalzum en opnieuw Schipperijn nam het brutaal een 4-1 voorsprong. Genoeg marge om uiteindelijk met 4-3 te zegevieren. Door de winst klimt WVV'67 naar het linker rijtje en kijkt met vertrouwen naar de aanstaande derby met ODIO. Om de stijgende lijn door te trekken moet het team van Gerard Lazarom wel diverse negatieve barrières doorbreken. Dit seizoen volgt immers op iedere zege een verliespartij. Verder wist men in eigen huis deze eeuw, ondertussen zeven maal op rij, niet van ODIO te winnen. Antwoord volgt zondag 25 november….