Wethouder Yvonne Kammeijer huldigt bestuurder Els Kooijmans van LPS.
Wethouder Yvonne Kammeijer huldigt bestuurder Els Kooijmans van LPS.

Uitreiking Groene Pluim aan Lowys Porquinstichting

Algemeen

HALSTEREN - Als eerste onderwijsinstelling in Nederland heeft de Lowys Porquinstichting uit Bergen op Zoom donderdagmiddag een Groene Pluim ontvangen. Wethouder Yvonne Kammeijer kwam de onderscheiding uitreiken op De Biezenhof in Halsteren, een schoolvoorbeeld van energie neutrale basisschool. Plaatsvervangend voorzitter Els Kooijmans van het College van Bestuur van Lowys Porquin nam de Groene Pluim in ontvangst.

Voor de kinderen uit groep 1 en 2 van De Biezenhof was het een feestelijke gebeurtenis. Jurylid Peter van den Eijnden legde uit waarom de inmiddels negende Groene Pluim werd uitgereikt. De Groene Pluim is een initiatief van VNO-NCW Brabant Zeeland. Volgens de jurycommissie is de Lowys Porquinstichting een duidelijke koploper op het gebied van duurzaam ondernemen in het onderwijs. Vanuit de unieke insteek het kind centraal zetten, worden beslissingen genomen met mooie resultaten en prachtige vooruitzichten. "Het doel is om er samen voor te zorgen dat deze regio behoort tot de koplopers, zowel landelijk als Europees. Duurzaamheid is geen begrip, maar een mindset. Niet uitstellen maar doen!"

Om in aanmerking te komen voor de Groene Pluim moeten bedrijven actief bezig zijn met energiebesparing, energietransitie, afvalreductie, hergebruik van materialen, of ze leveren een aanzienlijke bijdrage aan innovatieve verduurzaming van het productieproces. Bovendien zien ze goed werkgeverschap en diversiteit aan medewerkers als kracht van het bedrijf. Daarnaast is een belangrijke voorwaarde dat het bedrijf motivatie, enthousiasme en inspiratie deelt met anderen.