Rksv Halsteren weeknieuws

Algemeen

Senioren

Zondag 1

Zaterdag trad nummer 6 Halsteren aan in de uitwedstrijd tegen nummer 5 EVV Echt: een gewaagd duel dus! De eerste helft waren de kansjes in het voordeel van Halsteren, maar met 0-0 gingen de beiden teams voor de thee. Ook na rust kreeg Halsteren een goede kans, maar Echt wist een schaarse kans te verzilveren in de 76e minuut: 1-0. Deze klap kwam Halsteren niet meer te boven in het restant. Er kwam nog een kans voor Halsteren in de 83e minuut, maar ook deze werd niet omgezet tot een doelpunt. De punten bleven achter in Echt. De stand op de ranglijst bleek een juiste weergave van de krachtsverhoudingen te zijn. Door de nederlaag is Halsteren afgezakt naar de 8e plaats.

Zondag 5 mei staat de volgende wedstrijd gepland thuis tegen Wittenhorst die op dit moment 12e staan in de competitie

Zaterdag 1

Zaterdag 1 speelde zaterdag thuis tegen Prinsenland. Na het teleurstellende gelijkspel tegen Stellendam tijd voor revanche, maar Prinsenland was niet van plan zich gemakkelijk over te geven. Wederom was een gelijkspel het maximale wat er viel te halen: 1-1. Directe achtervolgers DVV (2e) en Klundert (3e) wisten beiden overtuigend te winnen, waardoor Halsteren nu nog vier punten voorsprong heeft. Met nog vier wedstrijden te gaan maakt Halsteren het richting het einde nog onnodig spannend. De laatste loodjes wegen het zwaarst!

Zaterdag 4 mei is de volgende wedstrijd uit tegen Kogelvangers. De thuisspelende ploeg bungelt onderaan en lijkt een gewillig slachtoffer richting eerherstel.

Jeugd

Zowel de JO19-1 als de JO17-1 kwamen dit weekeinde niet in actie.

Voor de JO15-1 stond er een midweekse wedstrijd op het programma, zij mochten woensdag thuis aan treden tegen Seolto. Het thuisvoordeel mocht niet baten, de wedstrijd ging met 0-2 verloren. Halsteren staat nu op de 9e plaats. De volgende wedstrijd is wederom thuis tegen hekkensluiter VVR op zaterdag 11 mei.

Halsteren JO13-1 heeft het tij nog niet weten te keren, er werd een pijnlijke 8-0 nederlaag geleden tegen Boeimeer. Voor de jongens komt de voorjaarsbreak als een welkome onderbreking om daarna weer vol moed aan te treden uit tegen Yerseke op zaterdag 11 mei.

JO11-1 wist de verwachtingen tegen hekkensluiter Pelikaan waar te maken, er werd met 8-3 gewonnen. Zij staan nu fier bovenaan met 7 punten waar nummer twee BSC met een wedstrijd minder vier punten heeft. Het doelsaldo van Halsteren is echter fors beter door onder andere de winst van dit weekend. Zaterdag 11 mei treffen Halsteren en BSC elkaar in Roosendaal.