Dit seizoen kan er vanwege het mooie meer langer gezwommen worden in openluchtzwembad  De Melanen.
Dit seizoen kan er vanwege het mooie meer langer gezwommen worden in openluchtzwembad De Melanen. Foto: Bep Tielemans

Zwembad De Melanen eerder open

Algemeen

HALSTEREN - In verband met problemen bij overdekt zwembad De Schelp, dat vanwege roestige bouten in de constructie tijdelijk is gesloten, wordt momenteel alles in het werk gesteld om zwembad de Melanen in Halsteren vervroegd te openen.

Het seizoen wordt langer, maar het tarief van een abonnement wordt niet verhoogd. Extra voordeel voor abonnementhouders dus! De verwachting is dat het zwembad, waarvan het water in de eerste periode extra verwarmd zal worden tot 25 graden Celsius, in de eerste week van april opengesteld kan worden voor bezoekers. De streefdatum is 3 april maar dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de voorspelde vorstdagen. De reeds aangekondigde voorverkoopdata voor de abonnementen worden hierdoor ook naar voren gehaald. In de gehele eerste week na de eerste openingsdag worden de voorverkooptarieven voor de abonnementen gehanteerd. De openingsdag wordt zodra deze bekend is aangekondigd.

Zolang zwembad de Schelp gesloten is zullen de openingstijden voor zwembad de Melanen ook niet weersafhankelijk zijn. Dagelijks kan er gezwommen worden tussen 10.00 en 17.30 uur. Op dinsdag- en donderdagavond kan er gezwommen worden van 18.30 tot 20.00 uur (dit jaar ook toegankelijk op basis van los bad). De directie van de zwembaden hoopt veel leskinderen, banenzwemmers en deelnemers aan de groepslessen te mogen verwelkomen op de Melanen de komende tijd. Er wordt nog hard gewerkt aan de definitieve programmering.

Alle kinderen die op het moment van de sluiting op zwemles zaten in de Schelp krijgen gedurende de sluitingsperiode geheel gratis (30 minuten) zwemles op de Melanen. Het water zal extra worden verwarmd tot 25 graden Celsius en er zijn voldoende kleed- en douchevoorzieningen.

Wanneer men gebruik wil maken van het aanbod om de zwemles van het kind op de Melanen voort te zetten, wordt gevraagd dit zo spoedig mogelijk door te geven per e-mail: info@deschelpendemelanen.nl.

Mensen die geen gebruik wensen te maken van het aanbod op de Melanen kunnen terecht in zwembad de Agger in Halsteren of zwembad de Stok in Roosendaal.