Bouke de Waal
Bouke de Waal

De twee petten van Bouke de Waal

Algemeen

Terug naar vierde Klasse, links of rechtsom

HUIJBERGEN – Onderhand kent Bouke de Waal de klappen van de zweep. De centrale verdediger staat voor zijn achtste seizoen in dienst van Vivoo 1. Voor de blauwbloezen een turbulente periode. Naast de coronaseizoenen vormde het overlijden van de zojuist vertrokken Rudo Gommers een absoluut dieptepunt. Sportief maakte de vice-aanvoerder van nabij tweemaal een promotie en evenzoveel keer een degradatie van dichtbij mee!

En als het aan Bouke de Waal ligt komt daar medio 2023 wederom een stijgende beweging bij. “De recente degradatie was onnodig. Tot aan winterstop was er geen vuiltje aan de lucht, daarna kwam er de klad in met de Vijfde Klasse tot gevolg. Direct daarop hebben unaniem uitgesproken dat we dit links of rechtsom, met een titel of via de nacompetitie, willen herstellen. En ondanks dat er hier en daar aan sommige spelers werd getrokken heeft iedereen zijn woord gehouden. Zal even schakelen worden. Na alle derby’s zijn ditmaal NVS en HSC de dichtstbijzijnde clubs. We kunnen weer een aantal onbekende tegenstanders en sportparken aan ons cv toevoegen.”

Politicus

Het woord ‘sportpark’ is gevallen. Hoe kijkt Bouke de Waal als kersvers gemeenteraadslid tegen de ontwikkelen aan de Veenbes in Huijbergen. “Eerlijk gezegd ben ik momenteel niet helemaal zeker over de stand van zaken. Er liggen verschillende scenario’s klaar, ieder met wat haken en ogen. Ook een variant dat er in de winterstop al een wissel van echt naar kunstgras zou zijn. Persoonlijk lijkt me dit vrij ambitieus. Ik ga me overigens wel eens verdiepen als we binnenkort van zomerreces terug zijn. Tenslotte behoort ruimtelijke ordening niet voor niets tot mijn takenpakket”, aldus politicus De Waal.

De Huijbergse selectie staat ook dit seizoen onder leiding van Andy Wierikx. Hij zag Dani Jonk om studieredenen naar het tweede vertrekken. “Daar tegenover staat sinds kort de rentree van Jordy van Gastel op de trainingsvelden. Na enkele seizoenen afwezigheid lijkt hij toch weer de draad op te pakken. Mocht hij inderdaad tot spelen toekomen, dan betekent dit een aanwinst voor Vivoo. Zijn voetbalkwaliteiten staan buiten kijf”, besluit Bouke de Waal. 

Selectie Vivoo (2022-2023): Robert Samek, Demi Frissen, Billy Hoeckx, Ronnie Bolders, Bouke de Waal, Remco Motzheim, Ruud van Gastel, Sieb Veltkamp, Goort Buijtenweg, Felix Michielsen, Roy Gillesse, Kaylan Timmermans, Roel Paulus, Niek Lameir, Jeroen van Gastel, Jaap van den Akker, Robbert Cortie, Robin Muijs, Levi van der Beek, Dimitri Ceuppens, Jordy van Gastel, Finn Verhoeven, Bas van der Heijden, Joep van Opdorp.