Blessure Gijs Verresen
Blessure Gijs Verresen

ODIO pakt periodetitel

Algemeen

OSSENDRECHT – Prijzen aan de meet. Nog anderhalve week en de meeste kaarten zijn geschud. Van het handvol Woensdrechtse verenigingen is METO de nabije toekomst op hetzelfde niveau verzekerd. Of ze net als het huidige seizoen in unieke gezelschap van een kwartet zusterverenigingen zal zijn is vooralsnog afwachten.
Vivoo en WVV'67 knokken nog volop tegen het degradatiespook. Grenswachters hoopt op haar beurt nog een ticket voor de nacompetitie te bemachtigen. Iets wat ODIO op Hemelvaartsdag reeds lukte. In Ossendrecht nam het tegen een gehavend WVV'67 via Albert van der Kooij en Coen Michielsen een logische voorsprong. Youri van der Meulen halveerde nog voor de thee de marge. Na rust was het opnieuw ODIO met Nic Melsen dat scoorde. Het zou het laatste wapenfeit van de periodekampioen blijken. WVV'67 stroopte de mouwen op en vocht voor wat het waard was. Routinier Marinus Knoops zorgde voor aansluiting (3-2). Het ultieme slotakkoord was voor Quirijn Schevenhoven. In de slotseconden van de wedstrijd mocht hij een zwaar bestrafte duw van elfmeter verzilveren. Hij faalde niet, bezorgde een WVV'67 alsnog een duur punt en bleef voor de derde achtereenvolgende maal ongeslagen in Ossendrecht (3-3)!

In Hoogerheide probeerde Vivoo de succesvolle lijn van na de winterstop door te trekken. Het technische METO was met een kopbal van Niels Adriaansen en een lob van Jens Hermans dicht bij de openingstreffer. Vivoo op haar beurt stuitte op een sterke goalie Bram Konings. Hij hield met reflexen Bouke de Waal en Dimitri Ceuppens van scoren af. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak voor roodwitblauw: rechtsback Martijn de Nijs werkten een klutsbal van dichtbij binnen (1-0). Na rust ging een hardwerkend Vivoo op zoek naar de gelijkmaker. Opnieuw redde Konings zijn ploeg, uit de rebound counterde METO naar een volgend doelpunt. Joey van Hooydonk verraste met een rollertje Vivoo-doelman Robert Samek. Enige Huijbergse hoop gloorde toen invaller Aswin Boon tegen scoorde. De einduitslag werd door Gijs Verresen bepaald. Na enkele riante mogelijkheden te hebben laten liggen maakte hij kort voor tijd, na goed voorbereidend werk van Joep van Kalmthout, zijn 25e seizoentreffer. Een unieke treffer daar de topscorer nu tegen iedere tegenstander in de Vierde Klasse doel trof!

De einduitslag ODIO-WVV'67 (3-3) bleek volledig onvoorspelbaar. Voor METO-Vivoo (3-1) tekenden onder meer Levi Deelen, Frank de Ron, Hans van Hoek, Richard Hopmans, Peter van Oirschot, Joris de Ron, Nico Hoogerwerf, Henk Prop, Dennis Verhaert, Ruben Doggen en de winnaar van het Boulevard-tientje: Stan Hoogerwerf. Algemeen klassement: André van Linden (43), Robert van Kalmthout (41), Jeroen Swagemakers (40), Sander de Nijs (40), Johan van Kalmthout (40), Levi Deelen (40). Slotderby: 20 mei WVV'67-METO.