Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Jordy van Gastel man met een missie

HOOGERHEIDE – De confrontaties METO-Vivoo in competitieverband zijn op één hand te tellen. Ver in de vorige eeuw betekende de toenmalige Brabantse onderafdeling het podium waarop de derby plaatsvond. Dit millennium stond het duel slechts eenmaal op het programma. De balans is in evenwicht. Als het aan Jordy van Gastel ligt komt daar zondag aanstaande verandering in. De aanvaller van Vivoo keert terug op de voetbalgrond waar het ook voor hem ooit begon. Tegen zijn oude liefde hoopt hij de goede lijn van na de winterstop door te trekken. Ambitieus op zoek naar behoud van Vierde klasse-status…

De geleerden zijn er nog niet helemaal over uit. Decennia geldt het Jac van Hoek Sportpark aan de Huijbergseweg als bakermat voor ontelbare Hoogerheidese jonge voetballers. Opvallend is het aantal dat jaren later zijn sportieve heil bij de naburige verenigingen gaat zoeken. Ook Jordy van Gastel (25) hield het na vier seizoenen in de rood-wit-blauwe hoofdmacht voor gezien. "Ik ben een sfeergevoelige speler. Ik miste iets en besloot de eer aan mezelf te doen en besloot te stoppen. Een half jaar later vond in Vivoo een nieuwe uitdaging. Naast mij stapten ook Ronny Bolders, Rick Luijkx en Kaylan Timmermans over."

Targetman

In zijn nieuwe omgeving bloeide Jordy van Gastel opnieuw op. Hij speelde iedere wedstrijd, scoorde 16 maal en was mede verantwoordelijk voor promotie van de blauwbloezen. Een niveau hoger gelden echter andere wetten, weet hij als geen ander. "In de Vierde klasse kun je niet verzaken. Iets wat we voor de winterstop te veel deden en waardoor we continu in de degradatiezone verkeren. In de winterstop hebben we de zaak omgezet. We staan verdedigend anders en hebben in Dimitri Ceuppens een echte targetman. Het geloof keerde terug en collectief werden de mouwen opgestroopt. De nieuwe aanpak werkt tot op heden goed. Alleen van titelkandidaat Clinge werd in een serie van negen wedstrijden verloren."

Tegen WVV'67 had Vivoo zich een goede dienst kunnen bewijzen door de winst in eigen huis te houden en zodoende het gat te dichten. Het mocht met een gelijkmaker in extremis uiteindelijk nog blij zijn. "Komende week is cruciaal. Tegen Ria W en vervolgens METO zouden eigenlijk drie punten gepakt moeten worden. METO uit betekent voor mij persoonlijk toch een speciale wedstrijd. Toch de club waar ik begonnen ben en waar nog een hoop spelers voetballen waar ik nog niet zo heel lang geleden samenspeelde. De ploeg speelt momenteel wisselvallig en heeft enkele blessures, heb ik begrepen. Verder kunnen ze niets meer bereiken hetgeen misschien in ons voordeel zou kunnen spelen. Het blijft echter een derby. We gaan er in ieder geval alles aan doen om Vivoo in de Vierde klasse te behouden".

Gerucht

De naam Jordy van Gastel gonst op de transfermarkt. Wat is er waar van de geruchten dat onder andere ook jij aan je laatste duels in blauw bezig bent? "Tja eh. Okay, het klopt. Ik stap de zomer inderdaad over naar Grenswachters. Ik heb besloten om te proberen om de prijzen of iets hoger te gaan spelen. Grenswachters heeft een goeie ploeg die misschien nog promoveert of anders volgend seizoen opnieuw een gooi gaat doen. Ik ken er diverse spelers en ook aan de gesprekken hield ik een goed gevoel over. We gaan het zien. Tot tijd echter vol de focus op Vivoo!"

Historie METO - Vivoo:

1982-1983: (3e klasse afd)

METO – Vivoo: 0 – 1 Piet van der Poel.

1989-1990: (1e klasse afd)

METO – Vivoo: 0 – 1 Corné Grinwis

1990-1991: (1e klasse afd)

METO – Vivoo: 0 – 2 Peter Deelen, Arthur Borsboom

2011-2012 (4e klasse KNVB)

METO – Vivoo: 5 – 0 Pascal Broos (2), Mitchel Schilperoord (2), Stephan van Hooijdonk

Meer berichten