Op de avond van de prijsuitreiking van het De Kock Tweewielers Tourspel is een gezellige wielerquiz een vast onderdeel.
Op de avond van de prijsuitreiking van het De Kock Tweewielers Tourspel is een gezellige wielerquiz een vast onderdeel. Foto: Bep Tielemans

Prijsuitreiking Tourspel en wielerquiz

Algemeen

HALSTEREN - De Tour de France 2022 is voorbij en daarmee ook het befaamde De Kock Tweewielers Tourspel. En net als bij de Ronde van Frankrijk is er een officiële prijsuitreiking. De winnaar van het De Kock Tweewielers Tourspel mag de hoofdprijs in ontvangst komen nemen. Dat is Ad van Schilt uit Halsteren.

Deze heuglijke gebeurtenis vindt plaats vrijdagavond 29 juli om 20:00 uur bij Café-Zaal Tivoli aan Dorpsstraat 84 in Halsteren. Maar niet alleen de bekendmaking van winnaar en overhandigen van de hoofdprijs staan op het programma. Zoals ieder jaar is er ook weer de inmiddels zeer bekende Wielerquiz. Samensteller Kees Simons heeft 50 vragen geselecteerd. Deelname aan deze quiz is totaal gratis. Teams mogen uit maximaal 5 personen bestaan. Opgave voor deelname is mogelijk bij Café-Zaal Tivoli. Laat deze kans niet voorbij gaan en test kosteloos uw parate wielerkennis. 

Op deze avond bij Tivoli wordt ook het batig saldo van het Tourspel bekend gemaakt en overhandigd aan een vertegenwoordiger van het goede doel. Dit jaar hebben de organisatoren besloten de opbrengst te doneren aan Vriendengroep Binky’s. Deze club wordt gevormd door een aantal jongvolwassenen met een beperking. Elke maand wordt er een activiteit georganiseerd door Binky’s. En er is volop variatie. Pas geleden mochten een aantal vrouwelijke leden van de vriendengroep bij Het Hof van Ram van de Heemkundige Kring Halchterth een workshop kunst schilderen meemaken. Deelneemsters gingen onder deskundige begeleiding aan de slag. Thema van de te vervaardigen schilderijen was ‘Vlinders’. Aan het slot werden de kunstwerken bewonderd. Het leverde behalve een geslaagde activiteit ook een aantal mooie schilderijen op. Binky’s wil de begeleiders én de Heemkundige Kring bedanken voor hun fantastische medewerking aan deze activiteit. Overigens vermaakten de heren zich met ‘Jeu de Boules’. Vrijdag 29 juli ontvangt Vriendengroep Binky’s de opbrengst van het De Kock Tweewielers Tourspel. Geld dat zal worden aangewend voor nieuwe activiteiten. Want er zijn plannen genoeg. 

U merkt het; 29 juli belooft een drukke avond te worden bij Tivoli. Prijsuitreiking, een wielerquiz en een groep gelukkig maken met een donatie. Iedereen is deze avond van harte welkom en de toegang en deelname is geheel gratis. Graag hopen de organisatoren u ook op deze gezellige en zeer afwisselende avond te mogen begroeten. Aanvang van de wielerquiz is 20.00 uur. 

En de winnaar van het Tourspel gaat natuurlijk naar huis met de schitterende hoofdprijs en vooral ook de eeuwige roem! Tot vrijdagavond 29 juli bij Tivoli!

Op de avond van de prijsuitreiking van het De Kock Tweewielers Tourspel is een gezellige wielerquiz een vast onderdeel.