Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
In een gezellige ambiance wordt ook dit jaar weer het De Kock Tweewielers Tourspel afgesloten met een wielerquiz voor teams in café-zaal Tivoli.
In een gezellige ambiance wordt ook dit jaar weer het De Kock Tweewielers Tourspel afgesloten met een wielerquiz voor teams in café-zaal Tivoli. (Foto: Bep Tielemans, archief De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant)

Wielerquiz bij afsluiting Tourspel

HALSTEREN - Vrijdag 23 juli worden de prijzen uitgereikt van het De Kock Tweewielers Tourspel 2021. De eerste tien deelnemers ontvangen een prijs en voor de winnaar is een superprijs beschikbaar gesteld door De Kock Tweewielers. Vanaf 20.00 uur wordt bij café-zaal Tivoli ook weer de traditionele wielerquiz gehouden. 


De stand van het Tourspel werd dit jaar nauwgezet gevolgd vanuit Cafetaria de Beek, onder de bezielende leiding van Corné Langenberg en Adrie Jonkers. 

De winnaar van Tourspel 2021 is na een spannende strijd van drie weken uiteindelijk bekend. 110 deelnemers leverden keurig hun lijstje van favorieten in. Elke dag waren de organisatoren ‘De Nil & De Bezemwagen’ druk bezig om de punten toe te kennen. 

De verschillen in de tussenstanden bleven lange tijd heel klein. Hierbij zal zeker het aantal uitvallers met kansen een grote rol hebben gespeeld. Als je van de tien opgeschreven namen er nog maar drie of vier overhoudt bijvoorbeeld. 

Spannend

In het Tourspel dat sinds 1990 in deze vorm bestaat is het winnende puntenaantal nog nooit zo laag geweest. En dat is veelzeggend. De valpartijen waardoor de favorieten de strijd moesten staken hebben ook hun tol geëist in de score van de deelnemers aan dit De Kock Tweewielers Tourspel 2021. Dat maakt zo’n spel juist tot een spannende bezigheid. En natuurlijk ook het toeval én de onverwachte uitslagen.

Wielerquiz

Vrijdag 23 juli vanaf 20.00 uur wordt bij café-zaal Tivoli ook weer de traditionele wielerquiz gehouden. Ploegen van maximaal van vijf personen kunnen zich melden bij café Tivoli. Deelname is gratis. 

Wielerkenner Kees Simons heeft vijf rondes van tien vragen samengesteld. De vragen gaan niet alleen over de Tour maar ook over de wielersport in het algemeen. Prijzen voor het Tourspel zijn beschikbaar gesteld door: De Kock Tweewielers, PLUS Halsteren, Frenky’s Chocolat, de Kannebuis, Piet Groffen van de WensAmbulance en café-zaal Tivoli.

Meer berichten