Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
De blije winnaar met de hoofdprijs van het de Kock Tweewielers Tourspel.
De blije winnaar met de hoofdprijs van het de Kock Tweewielers Tourspel. (Foto: Bep Tielemans)

Wielerquiz bij prijsuitreiking de Kock Tweewielers Tourspel

HALSTEREN - Café-zaal Tivoli aan Dorpsstraat 84 in Halsteren staat vrijdag 3 augustus in het teken van de jaarlijkse Wielerquiz. Traditiegetrouw kunnen wielerliefhebbers hun kennis komen testen bij de prijsuitreiking van het de Kock Tweewielers Tourspel. Iedereen is van harte welkom, aanvang is 20.00 uur. De editie 2018 van het Tourspel is gewonnen door Peter Salnicky.

Salnicky doet al jaren mee aan het de Kock Tweewielers Tourspel. Hij is hier met een aantal collega's van HEMI mee begonnen. Onder de naam 'Cabiny' sleepte hij de overwinning in de wacht. Cabiny is de naam van zijn geboorteplaats in Polen. Peter Salnicky wordt op de voet gevolgd door Bellies First van Robbert Belleter. De derde plaats gaat naar ploeg Mini 1 van Mientje Rokven.

Geluk
Enthousiast winnaar Peter Salnicky vertelt: "Ik vind het fantastisch dat ik die prachtige fiets heb gewonnen, maar ik besef ook dat ik een beetje geluk heb gehad. Ik had Nacer Bouhanni op mijn deelnemerslijst gezet maar die is niet gestart. Daardoor is mijn eerste reserve Alaphilippe op mijn lijst gekomen. En juist die Alaphilippe heeft de sterren van de hemel gereden. In zijn eentje reed hij wel dertig punten bij elkaar."

Aan de editie 2018 van het de Kock Tweewielers Tourspel namen dit jaar 148 wielerliefhebbers deel. Vrijdagavond is de prijsuitreiking die wordt voorafgegaan door de wielerquiz. Mensen die mee willen doen kunnen zich aanmelden kan bij Diana en René van café-zaal Tivoli.

Meer berichten