Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Lintje voor vader en dochter Nefs

Algemeen

HALSTEREN – Een lintje krijgen is altijd heel bijzonder, maar voor Halsternaar Ariaan Nefs kreeg de dag voor Koningsdag een ultiem gouden randje: niet alleen kreeg hij zelf een lintje opgespeld door burgemeester Margo Mulder, even later mocht hij toekijken hoe ook zijn dochter Ilse een Koninklijke onderscheiding kreeg.

Vader Ariaan Nefs (80) en dochter Ilse Mertens-Nefs (56) zijn allebei benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze zijn er allebei nog een beetje beduusd van, Ilse nog wat meer dan haar vader: “Ik wist natuurlijk dat híj vandaag een lintje zou krijgen. Ik had hem verteld dat we een dagje naar Amsterdam zouden gaan, maar dat ik eerst nog even langs de Grote Markt moest omdat ik mijn telefoon bij een restaurant had laten liggen. Zo heb ik hem meegelokt naar De Maagd.”

Toen had Ariaan al lang een vermoeden dat hij misschien een lintje zou krijgen: “Mijn jasje was al naar de stomerij geweest, mijn schoenen waren gepoetst, ik had dus al een voorgevoel. Toen we de parkeergarage inreden wist ik het zeker: we gaan naar De Maagd. Dat verhaal van die telefoon geloofde ik niet.”

Een lintje krijgen is “echt heel bijzonder”, vindt Ariaan. “En dat voor een boekhoudertje”, zegt de man die zich jarenlang inzette voor de Quirinuskapel, de Verbeekstichting, de Trim Tour Club Halsteren, de Quirinus St. Christoffelparochie en smartlappenkoor De Beekzangers, vaak als penningmeester en financieel specialist.