Werkzaamheden aan de Kruisberg zijn inmiddels afgerond.
Werkzaamheden aan de Kruisberg zijn inmiddels afgerond.

Dorpsraad Halsteren

Algemeen

HALSTEREN - In de vergadering van Dorpsraad Halsteren bleek dat er problemeen zijn met hard rijden in de Waterstraat en parkeren bij basisschool de Springplank. Dit is gemeld aan de wijkagente. Bij de Eendrachtweg-Steenbergseweg ontbreekt een oversteek voor voetgangers. Dit onderwerp is weggelegd bij gemeente, maar waarschijnlijk is het de provincie die actie moet ondernemen.   

Buurtcommissie Vrederust komt in de bestuursvergadering van Dorpsraad Halsteren kennismaken. Op het terrein van Vrederust is woningbouw de bedoeling en daar wil de dorpsraad graag over meepraten. Ook is er bericht ontvangen van Zorghuys over realisatie van een zorgvoorziening nabij de Antoniusmolen. Na de bouwvakvakantie gaat de bouw beginnen. Met betrekking tot de vrijkomende locatie van het gestopte garagebedrijf Van Broekhoven aan de Jankenberg is de projectontwikkelaar gevraagd ook de bewoners tegenover het garageterrein te informeren. Er is een achttal nieuwbouwwoningen gepland. 

De gemeente vindt het niet nodig een spiegel te plaatsen op het punt Oudeweg/Halsterseweg omdat ze dit verkeerstechnisch niet nodig acht en er geen plek voor zou zijn. Wat de Schoolstraat betreft wordt het snelheidsprobleem aangepakt door plaatsing van bloembakken. De Kruisberg krijgt nieuw asfalt en de drempel van deze weg bij de Schoolstraat gaat waarschijnlijk weg.  

Dorpsraad kiest voor woningbouw in Schans 6. De gemeente wil hier industrie vanwege de grote vraag naar mogelijkheden voor vestiging van bedrijven. Woningbouw kan volgens de gemeente in een deel van de polder (campus), tegenover Intratuin en Vrederust. Dorpsraad stelt dat er grote behoefte is aan woningen; voor 17 woningen aan de Ambachtsweg waren honderden belangstellenden. Alles ligt nog open, er zijn nu verkennende gesprekken. Er is ook geopperd voor hoogbouw langs de A4 die een geluidwerende functie kan hebben. De dorpsraad gaat college en raad op de hoogte stellen van haar voorkeur. 

Dorpsraad Halsteren gaat uit een ander gemeentelijk potje subsidie ontvangen. Een belangstellende aanwezige van Dorpsraad Wouw liet weten dat vanuit gemeente Roosendaal vouchers worden verstrekt aan dorpsraden om zaken te stimuleren en activiteiten te ontwikkelen. DRH kan burgerinitiatieven ondersteunen richting gemeente, maar wil zich niet mengen in subsidiering van activiteiten. De dorpsraad wil graag boven organisaties staan en niet de indruk geven bepaalde voorkeuren te hebben. Huidige regelingen in gemeente Bergen op Zoom voldoen.

Over milieuzaken in het havengebied is er op 20 maart een gesprek met SABIC, commissie Tuinwijk, commissie Noordgeest en Dorpsraad Halsteren onder leiding van wethouder Letty Demmers.

Er is een Visie buitengebied opgemaakt door de gemeente nadat er input is gevraagd aan inwoners. Deze visie is nog niet niet bepalend; elke discussie is nog mogelijk.
Dorpsraadslid Kees Kaijser gaat zich hiermee bezighouden.

In de rondvraag van de vergadering werden tenslotte nog vragen gesteld over bomen die zijn gerooid in de Burg. Elkhuizenlaan. Dit groen is voor groot deel weer hergebruikt. Belangstellend aanwezige Jan Franken van Dorpsraad Wouw stelde dat er steeds meer sprake is van samenwerking met andere dorpsraden. Jack Parkeerplaatsen bij oude bibliotheek (Beijmoer). Er staan (te) grote auto’s. Blokkeren deels de stoep. Idem bij pastorie. Eugene meldt dit bij ambtenaar. Wateroverlast Schoolstraat Julianastraat. Commissie Schoolstraat zou dit al bij gemeente hebben weggelegd. Antwoord eind april.