Afbeelding

Openbare laadpalen erbij

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Gemeente Bergen op Zoom gaat tientallen laadpalen bij plaatsen door de gehele gemeente. Bewoners kunnen suggesties doen op welke locaties de laadpalen voor elektrische auto’s in hun buurt gewenst zijn. 

Vanaf eind juli sluit gemeente Bergen op Zoom aan bij het contract tussen de provincie en Vattenfall. Vattenfall gaat de komende twee jaar openbare laadpalen plaatsen door heel de gemeente. Het gaat hier om maximaal 71 locaties die proactief geplaatst worden. De gemeente vindt het belangrijk dat deze locaties aansluiten bij de wensen van de inwoners. Daarom biedt zij de mogelijkheid om mee te denken. 

Samen met de organisatie EVT Tools wil de gemeente inzichtelijk maken waar bewoners graag een laadpaal zouden willen. Deze kan dan in de kaart worden aangegeven. Hierbij is ook ruimte voor opmerkingen. De inwoner kan zoeken op adres, zodat goed gekeken kan worden of in de omgeving een laadpaal aanwezig is of dat een andere bewoner al een locatie heeft aangegeven. Deze interactieve kaart staat open tot en met 31 juli 2022 en is te bekijken via https://participatie.evmaps.nl/bergen-op-zoom. 

De aanvragen van de inwoners worden vergeleken met data die bekend is bij Vattenfall en aan de hand daarvan wordt bepaald waar deze 71 laadpalen geplaatst gaan worden.

Het is de bedoeling dat aan het einde van dit jaar bekend is waar alle laadpalen gaan komen. Hierna gaat Vattenfall zo snel mogelijk aan de slag om de palen te plaatsen. 

Meer informatie of vragen? Bel via 14 0164.