Afbeelding

Twintigste Speciale Weekenden in beeldentuin

Algemeen

HALSTEREN - De jaarlijkse kunstweekenden in de beeldentuin bij Paula Withagen aan Daansbergen 48 in Halsteren zijn een begrip. Inmiddels zijn de 20-ste Speciale Weekenden in aantocht. Gedurende de eerste twee weekenden van juli zullen zes kunstenaars in de tuin en het atelier van Paula Withagen uiteenlopende kunstwerken exposeren.

Op zaterdag 2 juli om 15.00 uur komt Johanna Jacobs, kunsthistoricus, de officiële opening van de tentoonstelling verrichten. 

De exposerende kunstenaars zijn Katja Tempelaars, keramische vormgeving; KNOEST, arte-povera; Mieke van Alphen, glas; Marianne Rietveld, fotografie, Chantal Slootmans, sieraden en Paula Withagen zelf met beelden en schilderijen. 

Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli en vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli is de expositie te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur. 

Deelnemers Open Dagen 2022

KNOEST – Driedimensionale Beeldverhalen: Immer gefascineerd door sferen en verhalen achter gebruikte en geleefde voorwerpen, kiest KNOEST vaak voor de grenzen van onvolmaaktheid van mens en materiaal. Zijn driedimensionale beeldverhalen communiceren over menselijke bezigheden en gedragingen, maatschappelijke taboes niet schuwend. Maar nooit zonder de schoonheid van een verhaal of sfeer. Gewoon omdat die hem steeds passeren en blijven verwonderen.


Marianne van den Bosch-Rietveld - Fotografie:
Marianne van den Bosch-Rietveld heeft Mode en Kleding gestudeerd in Den Haag. Na jarenlang in de kledingindustrie te hebben gewerkt en vervolgens met ziel en zaligheid de spil voor het gezin te zijn geweest, heeft zij na de School voor Fotografie te hebben gevolgd van haar passie fotograferen haar beroep gemaakt. Met Eye For Moments fotografeert Marianne in opdracht. Van FineArt portretten en bijzondere momenten waar men herinneringen of troost uit haalt tot documentairefotografie en bedrijfsfotografie. De fotografie die nu in de beeldentuin geëxposeerd wordt is vrij werk van Marianne. #marianne­_eyeformoments

Mieke van Alphen – Beeldend werk: Opleidingen: Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag. MO-A Handvaardigheid, Rotterdam. ‘In mijn beeldende werk ga ik uit van wat ik om mij heen, buiten, zie. De natuur, het landschap van Tholen en de Oosterschelde, mijn tuin, mijn dieren. Met het materiaal wat ik gebruik, voornamelijk glas, reageer ik op wat er met dit materiaal gebeurt, wat de mogelijkheden en de uitdagingen zijn. Ik exposeer geregeld, alleen, of met een groep. In mijn atelier in Poortvliet maak ik zowel vrij werk als werk in opdracht en hier geef ik ook cursussen en workshops.’ www.miekevanalphen.nl

Chantal Slootmans - sieraden: ‘In mijn dagelijks leven ben ik juf, maar naast mijn werk heb ik een erg leuke hobby waar ik al meer dan 20 jaar in mijn vrije tijd ontspannen mee bezig kan zijn. Daar ik vroeger mijn sieraden vooral van glaskralen maakte, zijn het nu vooral creaties van allerlei natuurlijke materialen zoals edelstenen, hout, zaden en schelp. Ik werk heel gevarieerd. Van heel grof en opvallend naar heel fijn. Maar van ieder sieraad probeer ik wel echt iets bijzonders te maken.’


Katja Tempelaars - Keramische vormgeving: Nadat Katja Tempelaars haar Beeldende Lerarenopleiding TeHaTex aan de Fontys Tilburg in 1994 had afgerond, is zij direct verder gegaan in haar eigen atelier aan huis met het vormgeven van klei. Naast haar beeldend werk, heeft zij een baan in het speciaal onderwijs als vakdocent beeldend en geeft ze cursussen/workshops in haar eigen atelier1888 in Schijf. De gelaagdheid is een rode draad in haar objecten, panelen en schalen. In haar vroegere werk kwam haar inspiratie voornamelijk voort uit de gelaagdheid van steenlagen, boeken en de natuurlijke groei. Nu staat de mens wat centraler. Katja maakt vaak een combinatie van beelden uit klei met natuurlijke materialen zoals schors, hout, wortels, mos en zand. 

Paula Withagen - Beelden & Schilderijen: De steensoorten waar Paula Withagen in werkt zijn arduin, marmer, albast en verschillende serpentijn soorten. De steensoorten komen uit België, Italië, Spanje en Zimbabwe. Bijna altijd kapt zij menselijke figuren. Bij eenlingen zoekt Paula vooral naar houding en emotie. Soms bewegen deze figuren zich op de rand van het spanningsveld, dan weer lijken ze bevroren in hun houding. Tot slot is voor haar de eenheid ‘beeld en sokkel’ fundamenteel. Evenals in de beelden zijn er menselijke figuren te ontdekken in de schilderijen, men zou van een gebeeldhouwd schilderij kunnen spreken.

De beeldentuin is het gehele jaar geopend. Info: 0164-683820 of 06-42477351, www.paulawithagen.nl

Paula Withagen uitnodiging