Kunstweekenden bij Paula Withagen aan Daansbergen in Halsteren.
Kunstweekenden bij Paula Withagen aan Daansbergen in Halsteren.

Zes kunstenaars in tuin Paula Withagen

Algemeen

HALSTEREN - In de beeldentuin van Paula Withagen aan Daansbergen in Halsteren exposeren zes kunstenaars tijdens de Open Dagen 2021.


In de weekenden van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juli en vrijdag 16 tot en met 18 juli zijn van 11.00 tot 17.00 uur zijn uiteenlopende kunstwerken vrij te bezichtigen. De exposerende kunstenaars zijn deze keer Wouter Goudswaard, Marja van Nieuwenhuijzen, Annelies van Loenhout, Marion van Woudenberg, Yvette Roovers en Paula Withagen zelf.
Marion van Woudenberg van Ethnic Jewellery heeft in de jaren 80 een aantal jaren in Egypte gewoond en is in die periode in aanraking gekomen met ‘Bedoeïnen’- kralen. Zij is zich gaan toeleggen op het maken van kettingen met deze bijzondere kralen. Beeldend Kunstenaar Yvette Roovers houdt zich graag bezig met verschillende disciplines, zoals schilderen, keramiek en textiel. Haar werk wordt vaak omschreven als dromerig, decoratief en doorleefd. Marja van Nieuwenhuijzen woonde 45 jaar in Inuvik in het Noorden van Canada te midden van voornamelijk Inuït en Indianen. Van hen leerde zij verschillende traditionele technieken en zij specialiseerde zich in het werken met kralen. De laatste 15 jaar houdt zij zich vooral bezig met botanisch printen en verven met natuurlijke verfstoffen. Striptekenaar Wouter Goudswaard (1991) tekent poppetjes. We kunnen er lang of kort over zijn; dat is nu eenmaal wat hij het liefste doet. Annelies van Loenhout heeft haar opleiding tot glazenier gevolgd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, 4 jaar Hogere Graad en 2 jaar Specialisatie Graad en maakt uiteenlopende objecten. Paula Withagen is vooral bekend van grote werken vanuit ruwe steen, meestal menselijke figuren in een sociale context.

De officiële opening is gepland voor zaterdag 10 juli om 15.00 uur door René Hagenaars.