Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Verpleegkundige Robin Akkermans.</p>

Verpleegkundige Robin Akkermans.

(Foto: Dennis van Loenhout)

Robin blijft haar roeping - werken in de zorg - volgen

HOOGERHEIDE – Werken in de zorg, dat is een roeping. In haar nog korte carrière als verpleegkundige maakte Robin Akkermans al veel ups en downs mee. Hoe diep de dalen soms ook waren, ze blijft haar roeping volgen: “Ik wil echt iets voor mensen betekenen. Daarom heb ik voor de zorg gekozen.”


Ze is nog maar 22, maar in de korte tijd dat ze verpleegkundige is heeft de Hoogerheidese Robin Akkermans (22) al meer meegemaakt dan ze zich een paar jaar geleden ooit had kunnen voorstellen. Tijdens haar studie werkte ze als weekendhulp in het Nieuwe ABG in Bergen op Zoom. Inmiddels werkt ze daar als vaste kracht met ouderen met dementie. 

Op weinig plekken sloeg de coronacrisis harder toe dan in het Nieuwe ABG. Robin maakte dat van dichtbij mee: “Die eerste maanden van de coronacrisis waren heel vreemd”, zegt Robin, “ik mocht van mijn afstudeerstage in de weekends niet meer in het ABG werken, vanwege het besmettingsgevaar. Ik heb dus niet van nabij gezien hoe het Nieuwe ABG keihard werd getroffen, maar hoorde via collega’s wel hoe de één na de ander corona kreeg. Steeds vaker hoorde ik over bewoners die overleden waren. In totaal zijn we behoorlijk veel mensen verloren. En ik heb geen afscheid kunnen nemen, dat was heel zwaar, vooral voor mijn collega’s.”

Hoewel er nog steeds coronamaatregelen gelden is het dagelijkse leven op het Nieuwe ABG, en daarmee Robins werk, weer een stuk normaler dan begin 2020. “Jammer genoeg liggen de activiteiten nog steeds nagenoeg stil”, zegt Robin, “maar we doen wat we kunnen. Ik had dienst met oud en nieuw, toen hebben we de bewoners van één gang bij elkaar gezet, met muziek en champagne. Toen zag je die mensen helemaal opleven, dat was mooi. Gelukkig kunnen familiebezoeken ook weer redelijk normaal doorgaan. Ik hoop dat er snel helemaal geen maatregelen nodig zijn. Voor mijn werk, maar ook voor mezelf, ik zou wel weer eens naar een leuk feestje willen. En mijn vriend en ik hebben pas een huis gekocht, we hebben nog lampen nodig en die zoek ik liever niet online uit. Met de coronamaatregelen ben ik klaar, maar met mijn werk nog niet. De afgelopen anderhalf jaar heb ik meer dan ooit gezien hoe belangrijk het is om iets voor mensen te betekenen. Daarom kies je voor de zorg, dat zouden meer mensen moeten doen.”

Meer berichten