Afbeelding

Opvang dak- en thuislozen

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - ZUIDWESTHOEK - REGIO - De corona-uitbraak houdt de wereld in zijn greep. Sociale onthouding is het devies, maar omkijken naar elkaar is eveneens belangrijk. Ook mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats moeten kunnen blijven rekenen op veilige opvangplekken.

Juist zij zijn extra kwetsbaar nu en hun aantal neemt toe, omdat ze op hun privé-logeeradressen veelal niet terechtkunnen nu. Sluiting van opvanglocaties zou volgens de richtlijnen van het RIVM een eenvoudige oplossing zijn, maar voor de leden van branchevereniging Valente, waartoe ook WijZijn Traverse Groep behoort, absoluut geen optie. Daarom maakt WijZijn Traverse Groep tijdelijk gebruik van extra noodvoorzieningen in Bergen op Zoom en Roosendaal. Esther de Jongh, manager Maatschappelijke Opvang bij WijZijn Traverse Groep: “Op onze reguliere opvanglocatie in Bergen op Zoom zijn 18 plaatsen voor avond- en nachtopvang. Tijdelijk komen daar 10 plekken in de Waterstraat in Roosendaal bij. Het betreft een besloten deel, waarbij 24/7 begeleiding aanwezig is. Voor bewoners van de tijdelijke voorziening gelden dezelfde maatregelen als voor alle inwoners van Nederland. Zij zullen dus vooral binnen zijn.”

De Jongh: “Ook hostelketen Stayokay in Bergen op Zoom stelt sinds vorige week een aantal slaapplaatsen beschikbaar. Hierdoor zijn wij beter in staat de RIVM-richtlijnen op te volgen en te zorgen voor meer spreiding. Bij Stayokay krijgen onze cliënten een eigen kamer of slapen ze met maximaal twee personen in een kamer. De uitwijkmogelijkheden in beide gemeenten ontlasten reguliere opvang. corona-infopunt.nl