De ambulance heeft een spoedrit, wethouder Van Agtmaal en burgemeester Adriaansen staan voor een gesloten deur.
De ambulance heeft een spoedrit, wethouder Van Agtmaal en burgemeester Adriaansen staan voor een gesloten deur. Foto: Dennis van Loenhout

Spoedgeval heeft altijd voorrang

Algemeen

HOOGERHEIDE - De coronacrisis domineert het dagelijkse leven, ook in de gemeente Woensdrecht. Maar dat betekent niet dat er niks goeds of moois meer gebeurt. 

Daarom organiseert het college een "waarderingsestafette", waarin burgemeester en wethouders organisaties, stichtingen, bedrijven en personen die in deze tijd iets moois of bijzonders doen verrassen. Bij hun bezoek aan de ambulancepost in Hoogerheide strandde de waarderingsestafette voor een dichte deur. Want een spoedgeval heeft altijd voorrang, zelfs als de burgemeester aan de deur staat.

Burgemeester Adriaansen drukt op de deurbel van de ambulancepost aan de Doelstraat, maar er wordt niet opengedaan. Kloppen helpt ook niet. Als de burgemeester en wethouder Jeffrey van Agtmaal door de grote roldeur naar binnen kijken zien ze een lege hal. Een telefoontje naar de RAV bevestigt hun vermoeden: enkele minuten eerder is de ambulance uitgereden voor een spoedrit. "Dat gaat voor", zegt de burgemeester, "dan komen we gewoon nog eens terug om onze waardering uit te spreken en een pot snoep langs te brengen."

Dat die waardering wordt uitgesproken vindt Adriaansen belangrijk. Hij zegt: "de afgelopen weken domineert het coronavirus alles. Het vraagt veel, van ons als college, van de gemeentelijke organisatie en van iedereen in de samenleving. Juist daarom vonden we dat er behoefte was aan een mooie, inspirerende boodschap. Na de Voedselbank, het buurtpreventieteam in Huijbergen, eetcafé Boulevard in Ossendrecht en het wijkteam in Putte kreeg de ambulancepost in Hoogerheide de burgemeester aan de deur. "De medewerkers van de ambulancepost zijn altijd waakzaam voor onze gemeenschap en hebben het altijd druk, maar voor hen is de coronacrisis loodzwaar, bijvoorbeeld door het extra risico wat ze lopen", zegt Adriaansen. "Daarom hebben ze dit hart onder de riem verdiend. We hebben inmiddels begrepen dat de ambulancemedewerkers ook regelmatig spontane blijken van waardering uit de samenleving krijgen. Dat is hartverwarmend!"

Hoe hartverwarmend ook het initiatief, en hoe verdiend de waardering: de deur van de ambulancepost bleef vooralsnog gesloten voor de burgemeester. Maar met een gesloten deur stop je geen estafette: "De waardering blijft, en de ambulancemedewerkers verdienen die meer dan ooit. We komen binnenkort terug!", aldus de burgemeester. Afgelopen maandag volgde een nieuwe poging.