Afbeelding
Foto: Periodetitel ODIO 1

Begrip in de voetbalwereld

Algemeen

WOENSDRECHT -  Met het oog op de dinsdag 31 maart 2020 door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. 

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Het besluit brengt Grenswachters, METO, ODIO, Vivoo en WVV’67 opnieuw in de Vierde Klasse bij elkaar.

Strategie

Het leven staat letterlijk en figuurlijk stil. Het coronavirus dient massaal het hoofd geboden te worden. De amateurvoetbalsport staat zeker niet boven de wet en werd eveneens een abrupt halt toegeroepen.

Een beslissing waar ook Thom van Dongen (22) mee kan leven. De centrale verdediger van Grenswachters is de speler met de meeste speelminuten in de Vierde Klasse. De Putse formatie speelde zeventien duels daar waar de overige vier teams uit de gemeente Woensdrecht tot zestien optredens kwamen. Thom van Dongen vormde steevast een vaste waarde in het elftal van Richard van Hooijdonk.

“Tuurlijk had ook ik nog graag de competitie uitgespeeld, maar ik begrijp het besluit volledig. Wel zuur voor ploegen als Sprundel en Borgvliet die nog volop in de race waren. Wij speelden min of meer safe in de middenmoot. Een positie waarop we gelet ons spel thuishoren. Nadat we vorig seizoen te lang dichtgeknepen moesten spelen, hadden we het ons dit jaar iets makkelijker voorgesteld. Mits we er als team voor zouden gaan, en dat is volgens mij redelijk gelukt.”

Grenswachters had de op twee na meest gepasseerde verdediging. “We speelden soms te wisselvallig. Neem nou de laatste duels. Uit bij METO knappe winst gevolgd door een ruime nederlaag tegen Noordhoek. Verder de soap met uiteindelijk een handvol verschillende keepers deed er ook geen goed aan. Volgend seizoen? Iedereen blijft, inclusief Mark Leenaerts en Nicky Verboven. Ja, ik ook. Grenswachters is toch mijn club. Ik kijk er nu al weer uit naar alle derby’s, blijven het mooiste om te spelen”, aldus de master stragistic management in spé.

Fair

Collega laatste man en periodekampioen met ODIO Roy Carpentier (25) is begripvol. “Het is het risico allemaal niet waard. We hebben met de situatie te dealen, niet anders. Qua voetbal is het jammer dat we niet door kunnen. Ondanks het gevoelige verlies tegen METO had ik het idee dat we weer in betere doen waren en mogelijk nog richting de top-3 hadden kunnen spelen. Met plezier kijkt ik terug op onze geweldige seizoenstart, men hield weer rekening met ODIO. Met uiteindelijk een periodetitel tot gevolg. Dat deze nu niets waard blijkt te zijn, dat maakt helemaal niets meer uit. Een volledig terechte en faire beslissing. De competitie kon nog alle kanten uit. En wij hadden rechtstreeks nog niks in de Derde klasse te zoeken. Volgend seizoen gewoon opnieuw beginnen, tot die tijd conditie op peil houden.”